‘Roald Dahl’s Tales Of The Unexpected’ Yeni Bölümlerle Ekranlara Dönüyor

25.11.2018 21:19
‘Roald Dahl’s Tales Of The Unexpected’ Yeni Bölümlerle Ekranlara Dönüyor

Jordan Peele'nin çekimlerini sürdürdüğü TV klasiği "The Twilight Zone"un yeni versiyonu şimdiden büyük sansasyon yaratmışken İngiliz stüdyo The Ink Factory de benzer bir yapım için kolları sıvadı. "Roald Dahl's Tales Of The Unexpected" çok yakında yeni bölümlerle ekranlara dönecek. 

 

The Night Manager'ın ve Le Carré uyarlaması The Little Drummer Girl'ün yapımcılığını yapan The Ink Factory, başlangıçta ünlü yazar Roald Dahl'ın kendisi tarafından sunulan ve The Twilight Zone'a göre daha gerçekçi hikayelerin anlatıldığı "Roald Dahl's Tales Of The Unexpected"ın haklarını satın aldı. Simon ve Stephen Cornwell'in yapımcılığını yapacağı dizinin orijinal versiyonunda Derek Jacobi, Michael Gambon ve Joan Collins gibi isimler yer almıştı. "Roald Dahl's Tales Of The Unexpected", 1979-1988 yılları arasında ITV'de yayınlandı. Her bölüm "Charlie'nin Çikolata Fabrikası" ve "Matilda" gibi kitapların yazarı olan Dahl'ın kısa hikayelerinden birine dayanıyordu.

 

Roald Dahl, 1961 yılında CBS için de benzer bir dizi olan "Way Out"un sunuculuğunu yapmış ve büyük ilgi görmüştü. Tales Of The Unexpected'in yeniden çevriminin de aynı şekilde ilgi göreceği düşünülüyor. The Ink Factory, dizinin senaryosunu yazmaları için "The Little Drummer Girl" senaristi Claire Wilson, "Plebs" ve "The Wrong Mans" senaristi Tom Basden ve Ella Hickson ile anlaştı. Hazırlıkları süren yapımın hangi platformda yayınlanacağı şimdilik bilinmiyor.