Blade Runner Animasyon Dizisi İçin Hazırlıklar Başladı

30.11.2018 19:16
Blade Runner Animasyon Dizisi İçin Hazırlıklar Başladı

Blade Runner” animasyon dizi formatıyla ekranlarımıza geliyor.


Alcon Television Group, “Blade Runner 2049”dan esinlenerek hazırlanan yeni bir anime dizisi için Adult Swim ve Crunchyroll ile ortaklık kurdu. “Blade Runner-Black Lotus” isimli dizi, yarım saatlik 13 bölümden oluşacak. Dizinin hikaye detayları şimdilik gizli tutuluyor ancak hikayenin 2032'de gerçekleşeceği ve “Blade Runner” evrenindeki bazı bilindik karakterleri içereceği biliniyor. Adult Swim; Rick and Morty ve Samurai Jack gibi sevilen animasyon dizileriyle tanınıyor. 

 

Blade Runner'ı ilk olarak 1982'de 11 yaşındayken izledim." diyen Adult Swim yaratcı direktörü Jason DeMarco, “Hayatımın belirleyici filmlerinden biri olarak kaldı. Bu evrenin derinliklerini keşfetmek için inanılmaz yeteneklerle birlikteyiz. Bu bir hayalin gerçekleşmesi olacak.” açıklamasını yaptı. Dizinin yapımı animasyon stüdyosu Sola Digital Arts tarafından üstlenilecek. Shinji Aramaki ve Kenji Kamiyama, ilk sezonun tüm bölümlerini yönetecekler. Bu ikili şimdilerde “Ghost in the Shell” dizisinin yeniden çekimleri için yönetmenlik çalışmalarını sürdürüyor. Shinichiro Watanabe yaratıcı yapımcı olarak kadroda yer alıyor. Watanabe daha önce “Blade Runner 2049”un öncesindeki olayları anlatan üç kısa anime fiminden biri olan “Blade Runner Black Out 2022”yi yazıp yönetmişti. 

 

“Blade Runner 2049”, Ekim 2017'de vizyona girmişti. Yapımcıları arasında Alcon Entertainment'ın bulunduğu filmde Ryan Gosling ve orijinal film “Blade Runner”daki Rick Deckard rolüne geri dönen Harrison Ford yer aldı. Film, dünya çapında 250 milyon doları aşkın hasılat elde etti. Yeni animasyon dizinin yayın tarihi şimdilik bilinmiyor.