Marvel Studios ‘Shang-Chi’ Filmi Üzerinde Çalışıyor

04.12.2018 07:17
Marvel Studios ‘Shang-Chi’ Filmi Üzerinde Çalışıyor

Marvel Studios, dövüş sanatları süper kahramanı Shang-Chi hakkında bir film geliştiriyor. Stüdyo, senaryoyu yazması için Dave Callaham'la anlaştı.

 

“Shang-Chi” filmi çekildiği takdirde Marvel ilk kez bir filminin başrol oyuncusu olarak Asyalı bir karakterle çalışmış olacak. Projenin yönetmen ve oyuncuları henüz belli değil. Çin orijinli Amerikalı olan Callaham, yakında vizyona girecek Warner Bros. filmi “Wonder Woman 1984”te Patty Jenkins ve Geoff Johns'la ortak yazarlık yapmıştı. Ayrıca 2010'da orijinal “The Expendables” filmini yazmak için Sylvester Stallone ile birlikte çalıştı. Kendisi 2014 yapımı “Godzilla” filminde de senarist olarak yer almıştı. 

 

Shang-Chi karakteri genellikle Marvel Comics çizgi romanlarında “Kung Fu Ustası” olarak adlandırılır. Karakter, yazar Steve Englehart ve çizer Jim Starlin tarafından yaratılmıştır. İlk olarak 1973'te Special Marvel Edition #15'te bir dövüş sanatları uzmanı olarak yer aldı ve Amerika Birleşik Devletleri'nde dövüş sanatlarının popülarite kazanmasıyla on yıl boyunca güçlü ve çok satan bir karakter olarak kaldı. Shang-Chi, Marvel Evreni'nin “Marvel Team-Up”, “Marvel Knights” ve “X-Men” gibi diğer serilerinde konuk olarak yer almıştır.