HBO Stephen King Romanı ‘The Outsider’dan Uyarlanacak Bir Dizinin Siparişini Verdi

06.12.2018 22:57
HBO Stephen King Romanı ‘The Outsider’dan Uyarlanacak Bir Dizinin Siparişini Verdi

The Dark Tower'ın yapım şirketi MRC ile Jason Bateman, Stephen King'in çok satan romanı The Outsider'ı ekrana uyarlıyor. Dizinin başrol oyuncusu Ben Mendelsohn olacak.


HBO, Stephen King’in çok satan romanına dayanan doğaüstü drama dizisi The Outsider'ın siparişini verdi. Ben Mendelsohn’un başrolünde oynayacağı ve yapımcılığını üstleneceği dizinin ilk iki bölümünü, Ozark dizisinin yıldızı ve yönetmeni olan Jason Bateman yönetecek. Bateman'ın Mendelsohn'la birlikte başrolde yer alacağı gibi kesinleşmemiş bir iddia da söz konusu. Mendelsohn'un Emmy ödüllü Bloodline'dan sonra yer aldığı ilk TV dizisi olan projede, The Night Of yapımcısı Richard Price ve Mr. Mercedes'in yönetmeni Jack Bender de yapımcı olarak bulunuyor. 

 

Richard Price'ın senaryosuna da imza attığı dizi, geçtiğimiz aylarda satışa çıkan ve çok satanlar listesine giren The Outsider romanından uyarlanıyor. Roman, Flint City’nin ünlü sakini Terry Maitland’ın hikayesini konu alıyor. İyi bir eş ve iki kız çocuğunun babası olan Terry Maitland, ayrıca başarılı bir İngilizce öğretmeni ve küçükler ligi koçudur. Fakat başına gelen talihsiz bir olay üstüne 11 yaşındaki bir çocuğu vahşice öldürmekle suçlanır. Cinayet anında bir konferansta bulunan Maitland’ın birçok şahidi olsa da olay yerinde parmak iziyle DNA’sının bulunması kendisinin suçlanması için yeterli olacaktır...

 

King'in gerilim kitaplarının çoğu uzun metraj film şeklinde uyarlanmıştır. Ancak üç kitaplık Mr. Mercedes serisi, şu an ikinci sezon hazırlıklarını yapıyor ve bu dizi yapımcılara gerilimi iki saate sıkıştırmak yerine, haftalar sürecek bir takvime yerleştirmenin akıllıca olduğunu gösterdi. Stephen King’in de yapımcı kadrosuna katılması beklenen yapım, şimdilik 10 bölüm olarak planlanıyor. 

 

Avustralya doğumlu olan Mendelsohn, Netflix dizisi Bloodline'daki performansı ile en iyi yardımcı oyuncu dalında Emmy kazanmıştı. Kendisini son olarak Star Wars: Rogue One'da Director Orson Krennic rolünde ve Steven Spielberg’in Ready Player One filminde izledik. Mendelsohn, 2019'da vizyona girecek Disney filmi Captain Marvel'da da rol alacak.