Snoopy ve Charlie Brown Ekranlara Geri Dönüyor

17.12.2018 20:33
Snoopy ve Charlie Brown Ekranlara Geri Dönüyor

Teknoloji devi Apple, yeni yayın platformu için sevilen çizgi dizi Peanuts'ın haklarını satın aldı. Yakında Snoopy ve Charlie Brown'ı yeni bölümlerle izleyebileceğiz.


DHX Media ve yan kuruluşu Peanuts Worldwide, Charles M. Schulz tarafından yaratılan ikonik Peanuts serisine dayanan özgün bir çizgi dizi ve özel bölümlerin geliştirmesini ve yapımcılığını üstleniyor. Yapılan anlaşmaya göre yeni bölümler Apple ekranlarında izleyicilerle buluşacak. DHX Media, 2017 senesinde Peanuts'ı kendi bünyesine eklemişti. Şirketin sahip olduğu diğer TV programları arasında “Teletubbies”, “Caillou”, “Müfettiş Gadget” ve “Degrassi” de bulunuyor.

 

Schulz tarafından 1950'lerde gazete karikatürü olarak yayınlanan Peanuts karakterleri, pek çok insan tarafından benimsenmiş ve o dönem yedi ayrı gazetede yayınlanmıştı. Karikatür serisi olarak başlayan Peanuts, zamanla bir medya impartorluğuna dönüştü ve animasyon dizi, çizgi roman, oyuncak, hatta eğlence parkı gibi pek çok farklı ortam ve formatta sevenleriyle buluştu. Peanuts ekibi Charlie Brown, Snoopy, Lucy, Linus, Sally ve Woodstock'tan oluşuyor.

 

DHX ile yapılan bu anlaşma Apple'ın son derece yüksek profilli bir yapımı bünyesine katmasını sağladı. Teknoloji devi, yeni yayın servisi için masraftan kaçmıyor gibi görünüyor. Şirketin daha önce Jennifer Aniston ve Reese Witherspoon, M. Night Shyamalan, J.J. Abrams, Damien Chazelle, Kevin Durant ve Steven Spielberg gibi sinema-TV dünyasının dev isimlerine de diziler sipariş ettiği biliniyor. Platformun açılışının 2019'un ikinci yarısında yapılması bekleniyor.