Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (21 Aralık 2018)

20.12.2018 12:26

21 Aralık 2018 haftasında 4'ü yerli toplam 11 film vizyona giriyor.


Bumblebee

Transformers serisinin spin-off filmi olan filmde, 1987 yılında kaçak olan Bumblebee, Kaliforniya’daki küçük bir sahil kasabasında bir hurdalığa sığınır. 18 yaşına girmek üzere olan ve dünyadaki yerini keşfetmeye çalışan Charlie, savaştan yaralanmış ve zarar görmüş olan Bumblebee’yi bulur. Charlie, Bumblebee’yi yeniden canlandırdığında kısa sürede onun sıradan bir sarı VW aracı olmadığını anlar.


Ayı Kardeşler: Eyvah Ayılar Küçüldü!

Oduncu Vik, sürekli karşısına çıkarak planlarını altüst eden Ayı Kardeşler’den sonsuza dek kurtulmak için bir küçültme cihazı icat eder. Oduncu Vik'in kulübesinde tuttuğu bu silah yanlışlıkla çalışınca, ayı kardeşler Briar ve Bramble’la birlikte kendisi de küçülür. Ayılar ve Vik, yeni boyutlarına adapte olmaya çalışırken bir yandan da eski hallerine dönmenin bir yolunu arar. Ancak bu esnada kendilerine daha kısa boylu düşmanlar edinirler. Bu kocaman dünyada hem eski boylarına dönebilmek, hem de ekosisteme zarar veren kirliliği durdurmak için güçlerini birleştirmeleri gerekecektir.


Yanımda Kal

Filmde işkolik bir adam olan Emir Kurt ile sokaklarda şarkıcılık yapan bir genç kız olan Zeynep'in hikayesi anlatılıyor. Emir, genç bir yatırım danışmanıdır ancak işçi sınıfı bir aileden geldiği için hayatı çalışmakla geçmiştir. Gece gündüz çalışarak sahip olduğu konuma ulaşır fakat bu yüzden insanlarla ilişki kurmakta zorlanmaktadır. Hayatı sadece işten ibaret olan Emir’in yaşamı Zeynep ile karşılaşınca tamamen değişir. Zeynep, neşe dolu bir sokak şarkıcısıdır. Bir tesadüf sonucu bir araya gelen Emir ve Zeynep kısa sürede farkında olmadan birbirlerine yardım etmeye başlarlar. Aralarındaki uyum ve birbirlerine yaşattıkları mutluluk Zeynep’in amansız bir hastalığa yakalanması ile yarım kalır. Filmin başrollerini Çağlar Ertuğrul ve Meriç Aral paylaşıyor.


Zerk

1986 yılında Kocaeli'nin Derince ilçesinde yaşanmış gerçek bir olayın anlatıldığı filmde; kızı gölde boğularak ölen Fatma hemşire, bir süre sonra ölmediğini ve uyuduğunu düşünerek kızını mezarından çıkarıp evine getirir. Akli dengesini günden güne kaybeden kadın, en sonunda kızının yokluğu ile mücadele edemeyerek kendini asar. Yıllar sonra uyku bozukluğu tedavisi gören ve hafıza kaybı sorunları yaşayan bir adam bu olayı kâbuslarında görmeye başlar. Peki kendisinin bu olayla hiçbir ilgisi olmadığı halde bu kabusları neden görmektedir? Hayatını alt üst eden bu kâbustan kurtulmanın yolunu arayan adam, çareyi yıllar önce yaşanmış bu olayı araştırıp kendisiyle olan ilgisini çözmekte bulur.


Kurtlar ve Çakallar

1980 ve sonrasına yaşananları konu alan Kurtlar ve Çakallar, ihtilalin ardından bir takım kişiler tarafından eline silah verilen ama yürekleri sadece vatan sevgisiyle atan Ülkücüler'in hikayesini konu alıyor. Politik bir dönem filmi olma iddiasını taşıyan filmin bir tarafında barut kokusuyla hüküm sürmek isteyenlerin, diğer tarafında ise buna karşı koyarak mücadele verenlerin savaşını izliyoruz. Filmin merkezinde Mamak Cezaevi'nde aynı hücreyi paylaşan devrimci gazeteci Yılmaz ile ülkücü Selçuk'un hikayesi anlatılıyor.


Ruh Çağırma Seansı

Mischa Barton ve Tara Reid'in başrollerini paylaştığı filmde, lisansüstü öğrencisi olan bir genç kız paranormal olaylarla ilgili bir araştırma projesi hazırlamaktadır. Proje sonucunda çıkaracağı kitabın kötü durumda olan annesine yardım edeceğini düşünür ve bu proje için arkadaşlarını karanlık bir geçmişe sahip bir eve götürür. Annesi, kızının bu eve gitmesine karşı çıksa da yaşanacaklara engel olamaz. Eve giden arkadaş grubu, burada yaşayan ve dehşet verici bir oyun oynayan korkunç bir varlığın hedefi haline gelir. Pandora'nın kutusu bir kez açılmıştır ve kurtulmaları hiç de kolay olmayacaktır.


Hayatım Yalan

40'lı yaşlarındaki Maya gerçekleştiremediği hayallerinin hüsranıyla boğuşmaktadır. Büyük bir alışveriş merkezinde çalışmaktadır ve kariyeri tam bir çıkmazdadır. Bir gün arkadaşlarına işiyle ilgili dert yanar. Bunun üzerine arkadaşları kendisine Başkan Barack Obama ile birlikte etkileyici fotoğraflar, akıcı şekilde Mandarince konuşabilme becerisi ve Pennsylvania Üniversitesi Wharton Okulu'ndan bir işletme diploması ile dolu inanılmaz bir özgeçmiş hazırlarlar. Bu özgeçmiş sonrasında bir iş başvurusu yaparak Manhattan'da havalı bir işe başlar. Maya, buradaki elit zenginlere zeki bir kadının neler başarabileceğini gösterecektir. Filmde Jennifer Lopez'e Vanessa Hudgens, Milo Ventimiglia ve Leah Remini eşlik ediyor.


Aşkın Algoritması

Aşkın Algoritması'nda, Cole teknoloji tabanlı romantik araçlar sunan bir şirkette çalışan bir yapay zeka mühendisidir. Bu şirketin ilk keşfi, başarılı bir ilişki olasılığını belirleyen bir algoritmadır; en son projesi ise mükemmel ruh eşi olmak için tasarlanan yapay insanlar olur. Cole, aynı şirkette çalışan bir başka mühendis olan Zoe ile bir ilişki yaşar ancak ilişkileri şirketin bilimsel ürünleriyle iç içe geçer. Android robotlardan Ash de Zoe’ye ilgi duymaya başlamıştır. Bu durum Zoe’nin bazı gerçeklerle yüzleşmesine yol açar. Drake Doremus'un yönettiği filmin başrollerinde Ewan McGregor ve Lea Seydoux'yu görüyoruz.


Soğuk Savaş

Polonya'nın Oscar adayı olan ve kısa listeye kalan Soğuk Savaş, Ida ile başta Oscar olmak üzere pek çok ödül kazanan yönetmen Pawel Pawlikowski'nin son filmi. Pawlikowski bu filmi ile Cannes'da En İyi Yönetmen ödülünü kazandı. 1950’lerde geçen Soğuk Savaş; iki müzisyen arasında Soğuk Savaş yıllarında geçen ve Stalinist Polonya’dan Berlin’e, Yugoslavya’dan bohem Paris’in gece kulüplerine uzanan tutkulu bir aşkı anlatıyor. Zula ve Wiktor, İkinci Dünya Savaşı sonrasında harabeye dönen Polonya’da karşılaşır. Farklı geçmişlere ve karakterlere sahip olan kahramanlarımız birbiriyle pek de anlaşamayacak tiplerdir ama kader yollarını ayrılmayacak şekilde birbirine bağlamıştır. Zamanda sıçrayarak ilerleyen hikâye, melankolik bir hava, siyah-beyaz görüntüler ve tutkulu bir aşkı izleyiciye sunuyor.


Garantili Ölüm (Yoksa Paran İade)

Yazar William, dokuz başarısız intihar girişiminden sonra kendisini öldürmesi için hızlı ve acısız bir ölüme ihtiyacı olan herkese yardım etmeye hazır bir kuruluş olan Killers Guild'e başvurur. Bu kuruluşun ölüm meleği olan kiralık katil Leslie'yle kendisini öldürmesi için bir anlaşma yapar. Leslie'nin iyi bir kalbi vardır ancak biraz beceriksizdir. Zaten kuruluşun yetkilileri de onu emekli etmek istemektedir. Bu nedenle William'la yaptığı anlaşma emekliliğini ertelemenin tek yoludur. Ancak kader ağlarını örer ve şans nihayet William'dan yana döner. Genç adam aşık olmuştur! Peki Leslie'den nasıl kurtulacaktır?


Sükut Evi

Modern hayattan bunalan genç bir adam bir süre kafasını dinlemek için işini ve kız arkadaşını geride bırakıp Anadolu’nun derinliklerine doğru yola çıkar. Bu adamın amacı ‘ruhların tamir edildiği’ rivayet edilen bir mekanı bulmaktır. Günlerce aramasına rağmen bahsedilen bu yeri bulamaz. Yol boyunca başına pek çok tatsız olay gelir ve kendini en son dış dünyadan tamamen kopmuş, uhrevi bir dağ köyünün içinde, dost canlısı köy halkıyla birlikte bulur. Bir süre sonra köye gelmesini sağlayan yollardan artık geriye dönemeyeceğinin farkına varır. Köyden çıkmak istemesine rağmen bir türlü çıkamayacağını anlayında önce öfke krizleri yaşar, ardından da bu durumu kabul ederek sükut haline bürünür.