Netflix 'Bird Box' Hayranlarını Uyardı

04.01.2019 16:37

Netflix, 2018'in son günlerinde kütüphanesine eklediği 'Bird Box' filminin promosyonunu yapmak için para harcamaya gerek duymuyor. Filmin hayranları sosyal medyada yeni bir akım başlatınca, platform yöneticileri çareyi resmi bir uyarı yayınlamakta buldu.


Netflix tarihinin en iyi açılış yapan ve yayınlandığı ilk haftada 45 milyon kullanıcının yüzde 70'i tarafından izlenen ilk orijinal filmi olma ünvanını kazanan Bird Box, şimdi de sebep olduğu garip bir akımla gündeme oturdu. Sandra Bullock'un filmde gözleri bağlı şekilde çıktığı macera insanlara eğlenceli gelip de taklit edilmeye başlanınca platform sosyal medya hesapları üzerinden uyarı yayınlamak zorunda kaldı. "Bunu söylemek zorunda kaldığıma inanamıyorum. Lütfen kendinizi Bird Box Challenge'ı yaparak yaralamayın." uyarısında bulunan platform, "Bunun nasıl başladığını bilmiyoruz ve filmi sevdiğiniz için size minnettarız. Ama 2019 için tek bir dileğimiz var, o da yeni yıla hastanede girmemeniz." paylaşımıyla üstü kapalı olarak filmin de reklamını yapmış oldu. 

 

Bahsedilen Bird Box Challenge'la birlikte, insanları gözleri kapalı halde merdivenden inerken, oturma odalarında koşarken, ormanda yürüken, asansöre binerken ve hatta araba kullanırken gösteren çok sayıda video sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. İnsanlar filmden sahneleri yeniden canlandırdığı gibi kendi eklemelerini de yaparak tehlikeli bir eğlence yarattılar. “Bird Box”ta Sandra Bullock, gizemli güçlerin Dünya'yı işgal etmesinden sonra, çocuklarının hayatını kurtarmaya çalışan bekar bir anneyi oynuyor. Hayatta kalanlar gözlerini bağlamalı ya da en derin korkularını içeren ve onları intihara sürükleyen doğaüstü varlıklarla yüzleşmelidir. Her ne kadar filmin Netflix'te en iyi açılış yapan film olduğu iddia edilyorsa da, Netflix'in veri paylaşmama politkası nedeniyle söylenenlerin gerçek olup olmadığı bilinmiyor. 

 

21 Aralık'ta yayınlanan film, Josh Malerman'ın 2014 tarihli romanından uyarlandı. Susanne Bier'in yönettiği filmin başrollerini Trevante Rhodes, Sarah Paulson, John Malkovich, Jacki Weaver, Danielle Macdonald, Lil Rel Howery, BD Wong, Machine Gun Kelly ve Tom Hollander paylaşıyor.