Beyaz Gece'de Sabaha Kadar Sinema...

13.03.2009 18:26
Beyaz Gece'de Sabaha Kadar Sinema...

Sinemalar.com’un internet sponsorluğunu üstlendiği 20. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde 14 Mart Cumartesi gecesi saat 23:59’da birbirinden önemli, üç uzun film seyirci karşısında olacak.

Ünlü İngiliz yönetmen Mike Leigh’ın Oscar’a aday olan son filmi “Daima Mutlu / Happy-Go-Lucky”, festival çevrelerinde 2008’in en iyi filmi olarak gösterilen İsveç yapımı “Gir Kanıma / Let the Right One In” ve çağdaş dünya sinemasının üç benzersiz yönetmeni Michel Gondry, Leos Carax ve Bong Joon-Ho’nun yönettiği “Tokyo!”, beyaz gecede seyircilerle buluşacak.

Sabahın ilk ışıklarına kadar devam edecek gösterimle, festivalin sabaha kadar film izleme geleneği bu yıl da devam edecek. “Beyaz Gece” adı verilen etkinlik, Kızılay Büyülü Fener Sinemaları’nda yapılacak.

Krzysztof Zanussi ile Söyleşi

Pedro Almodóvar ve Krzysztof Kieslowski gibi yönetmenlerin öğretmeni olan ve Polonya sinemasının yaşayan en önemli yönetmenlerinden biri kabul edilen Krzysztof Zanussi, 20. Ankara Uluslararası Film Festivali'nin özel konuğu olarak Ankara'ya gelecek.

Son filmi Kalp Hırsızı'nın (Serce na dloni) Türkiye prömiyerini gerçekleştirmek üzere Ankara'da bulunacak olan ünlü yönetmen film sonrası izleyicilerle söyleşecek.

Krzysztof Zanussi’nin “Kalp Hırsızı” isimli filmi 14 Mart Cumartesi saat 19:15’te Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda seyirci ile buluşacak.

Festival Partisi

Ankara Uluslararası Film Festivali, 20. yılını özel bir parti ile kutluyor. “20.Yıl Özel Partisi”, 14 Mart Cumartesi akşamı saat 20:30’da Dib Sahne’de gerçekleşecek.

Festival hakkında detaylı bilgi için: www.filmfestankara.org.tr