Bird Box'taki Yaratıklar Neye Benziyordu?

09.01.2019 00:39

Netflix tarihinin en iyi açılış yapan filmi olan Bird Box, ilginç konusu ve artan gerilim dozuyla izleyicilerin beğenisini kazandı. Filmle ilgili en büyük gizem, dünyayı etkisi altına alan ama hiç görünmeyen şeytani yaratıkların neye benzediği. Aşağıdaki görseller bu konudaki merakınızı giderebilir.


2018'in son günlerinde Netflix kütüphanesine eklenen roman uyarlaması Bird Box, 40 milyon izleyicisiyle platform tarihinin en çok izleyiciye ulaşan filmi oldu. Filmin başrol oyuncusu Sandra Bullock bekar bir anneyi canlandırıyor. Bu karakter, gizemli güçlerin Dünya'yı işgal etmesinden sonra çocuklarının hayatını kurtarmaya çalışır. Hayatta kalanlar gözlerini bağlamalı ya da en derin korkularını içeren ve onları intihara sürükleyen doğaüstü varlıklarla yüzleşmelidir. Fakat elbette film boyunca Sandra'nın kabusunun neye benzediğini öğrenemedik. Yapımcılara göre, Sandra'nın en büyük korkusu kendisine saldıran çarpık şekillere sahip, şeytani bebeklermiş.

 

Özel efekt sanatçısı Andy Bergholtz, Bullock’un karakterinin gördüğü ancak filmden kesilen bir kabustan yola çıkarak canavarların neye benzemesi gerektiği ile ilgili bazı Instagram fotoğrafları paylaştı. Bergholtz, “Sandra'nın hamile ve filmdeki duygusal halini göz önünde bulunduran yapımcılar, onun kabusunun kendisine saldıran çaprpık, şeytani bir bebek olabileceğini düşündüler. Tasarım onaylanmadan önce en az üç ya da dört versiyon hazırladım. İlk versiyon daha saldırgan ve korkunçtu ancak sonlara doğru biraz yumuşatarak revize ettik.

 

Bergholtz, benzer bir konuya sahip olan A Quiet Place filminde de özel efektler hazırlamıştı. Ünlü sanatçı her insanın kabusunun farklı olacağını belirtti. 21 Aralık'ta yayınlanan film, Josh Malerman'ın 2014 tarihli romanından uyarlandı. Susanne Bier'in yönettiği filmin başrollerini Trevante Rhodes, Sarah Paulson, John Malkovich, Jacki Weaver, Danielle Macdonald, Lil Rel Howery, BD Wong, Machine Gun Kelly ve Tom Hollander paylaşıyor.