Venom 2 İçin Hazırlıklar Başladı

09.01.2019 00:39
Venom 2 İçin Hazırlıklar Başladı

Sony, devam filminin senaryosunu yazması için ilk filmin senaristiyle anlaştı.


Gişede beklenmedik bir başarı elde eden "Venom", Sony Pictures'ı anti-kahraman filminin devamını çekme konusunda cesaretlendirdi. Stüdyo ilk filmin de yazarlarından olan ve “Fifty Shades of Grey” uyarlamasıyla tanınan Kelly Marcel'le ikinci filmin senaryosunu yazması için anlaştı. Kesin rakam açıklanmamakla birlikte, Marcel'in yeni senaryo için ciddi bir ücret aldığı konuşuluyor. İlk filmin yapımcılarından biri olan Marcel, ikinci filmde de yürütücü yapımcı olarak yer alacak. Yeni filmde Venom'u yine Tom Hardy canlandıracak. 

 

Sony Pictures, Marvel'in kötü karakterlerinden biri olan "Venom" filmiyle başta izleyicilerden büyük tepki almıştı. Bu tepkinin nedeni ise Venom'un Spider-Man'in düşmanlarından biri olmasına rağmen filmde Spider-Man'in yer almamasıydı. Yine de hayranların tepkisinin aksine, Venom gişede çok büyük başarı elde ederek stüdyoyu diğer anti-kahraman filmleri çekme konusunda cesaretlendirdi. Dünya çapında 855 milyon dolarlık hasılat elde eden film Venom'un doğuşunu konu alıyordu. Stüdyo daha önce, ismi belli olmayan bir Marvel devam filmini Ekim 2020 tarihinde vizyona sokacağını açıklamıştı. Marvel hayranları bu isimsiz filmin “Venom 2” olduğunu düşünüyor.

 

Woody Harrelson'ın devam filminde Carnage'ı canlandırmak üzere Hardy'ye eşlik etmesi bekleniyor. Henüz filmin yönetmeni belli değil. Ancak kaynaklara göre ilk filmin yönetmeni Ruben Fleischer, Sony için "Zombieland 2"yi çekmekle meşgul olacağından, bu sefer yönetmen koltuğuna oturmayacak. Avi Arad, Matt Tolmach ve Amy Pascal ilk filmde olduğu gibi, yeni filmin de yapımcıları olacak.

 

İlk olarak 10 Haziran 1989'da yayınlanan Venom çizgi romanı, Venom'un The Amazing Spider-Man No. 300'de kendisini yakalayan ve Vault hapishanesine gönderen Örümcek Adam'a karşı intikam arayışını konu aldı. Orijinal hikayede Eddie Brock bir gazetecidir ve günün birinde Örümcek Adam farkında olmadan Brock'un yazdığı bir haberin doğru olmadığını kanıtlar. Brock bu yüzden işten atılır, sürekli etkilemeye çalıştığı babasının gözünden düşer ve son olarak da karısı tarafından terk edilir. Yıkılan hayatının sorumlusu olarak Örümcek Adam'dan intikam almaya karar verir. Aslında Venom kötü bir karakter olsa da, başına gelen olayların trajikliği çizgi roman takipçilerinin kendisine sempati duymasını da sağlar. Filmde ise işinden kovulan ve haksızlığa uğrayan Eddie Brock, sadece simbiyoz hâlinde yaşayabilen ve adrenalinle beslenen uzaylı bir organizma olan Venom'un taşıyıcısı olur.