Yönetmen Peter Farrelly Uygunsuz Davranışları Yüzünden Cameron Diaz'dan Özür Diledi

10.01.2019 18:57
Yönetmen Peter Farrelly Uygunsuz Davranışları Yüzünden Cameron Diaz'dan Özür Diledi

Altın Küre ödüllü Green Book filminin yönetmeni Peter Farrelly, geçmişte yaptığı uygunsuz bir şaka ile Cameron Diaz'ı taciz ettiği için özür diledi.

 

Bu ödül sezonunun en güçlü yapımlarından biri olan ve hakkında şimdiden Oscar söylentileri çıkan Green Book filminin yönetmeni Peter Farrelly, bu sefer hiç de hoş olmayan bir konuyla gündeme geldi. 1998 yapımı Ah Mary Vah Mary filminin yönetmeni olan Farrelly, o yıllarda filmin başrol oyuncusu Cameron Diaz'a yaptığı nahoş bir şaka yüzünden hayli pişman. Her geçen gün yeni taciz haberleriyle çalkalanan Hollywood'da, sektörün en gözde isimleri bile birer birer taciz kurbanı olduklarını açıklamışken Farrelly de 20 sene önce yaşanan bir taciz olayından bahsederek pişmanlığını dile getirdi. 

 

Filmin çekimleri için Cameron Diaz'la gerçekleştirdiği ilk görüşmede Diaz'a cinsel organını gösteren Farrelly, "Doğru. Aptalın tekiydim. Bunu yıllar önce yaptım ve o zamanlar komik olduğunu düşünüyordum. Ama aslında bunu hatırlamak beni çok utandırıyor. Gerçekten çok üzgünüm." açıklamasını yaptı. Aslında Cameron Diaz bu konuyu 1998 yılındaki bir röportajında gündeme getirmiş ama Farrelly'nin şakasını kendisi de komik bulduğu için taciz olarak değerlendirmemiş. Hatta güzel yıldız bu tuhaf şaka ile ilgili olarak "Bir yönetmen ilk tanışmanızda size cinsel organını gösterdiğinde yaratıcı dehayı tanıyorsunuz." gibi ilginç bir açıklama da yapmış. 

 

The Sunday Times'a “Bir restorandaydık ve Peter Farrelly bana penisini gösterdi. Bu yeterliydi, gerçekten. Benden pozitif bir tepki aldı. Bilmesi gereken tek şey buydu. Benim açımdan bir sorun yoktu yani.” açıklamasını yapan Diaz, bir komedi filminde beraber çalışacakları için yönetmenin şakasını anladığını ve komik bulduğunu söylüyor. Konuyla ilgili yeni bir açıklama da yapmadı. Salak ile Avanak, Ben, Kendim ve Sevgilim ve Takıldım Sana gibi pek çok komedi filminde erkek kardeşi Bobby Farrelly ile birlikte yönetmenlik yapan Peter Farrelly, son olarak Viggo Mortensen ve Mahershala Ali'nin başrollerini paylaştığı Green Book filmini çekti. Film, Müzikal ya da Komedi Türünde En İyi Film, En İyi Senaryo ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dallarında Altın Küre kazandı. Ayrıca dört dalda BAFTA adaylığı elde etti.