'Final Destination' Serisinin Yeniden Çevrimi İçin Hazırlıklar Başladı

14.01.2019 13:27
'Final Destination' Serisinin Yeniden Çevrimi İçin Hazırlıklar Başladı

"Saw" serisinin senaristleri "Final Destination"ı yeniden filme çekmek için çalışmalara başladı.


New Line yeni bir korku yolculuğu için kolları sıvadı. Prdüksiyon şirketi, "Saw" serisiyle tanınan korku filmi ustaları Patrick Melton ve Marcus Dunstan'ı, yeni bir "Final Destination" çevriminde yazarlık yapmaları için işe aldı. "Final Destination" serisi, 2000'li yılların başında korku sinemasında mihenk taşı sayılabilecek filmleriyle aklımıza kazınmıştı. 2000 yılında yayınlanan ilk filmle serinin konseptini öğrendik: Bir karakter, korkunç bir olayı atlatarak ölümden döner ve bu süreçte diğer insanları da ölümden kurtarır. Fakat ölüm engellenemez bir güce sahiptir ve kendisinden kurtulan herkesi tek tek avlayacaktır.

 

Serinin ilk filmi James Wong tarafından yönetildi. Devon Sawa ve Ali Larter'in başrollerini paylaştığı film dünya çapında sadece 23 milyon dolar bütçeyle 112 milyon dolar hasılat elde etti. Bunu, 2011 yılına kadar çekilen dört devam filmi izledi ve toplamda 700 milyon doları aşkın hasılat yaptı. Serinin altıncı filmi de sayılabilecek yeni filmin detayları şimdilik belirsizliğini koruyor. 

 

New Line korku sineması tarihine adını altın harflerle yazdırabilmiş bir prodüksiyon şirketi olarak yeni projesini de oldukça ciddiye alıyor. Şirketin 1980'lerde "A Nightmare on Elm Street" filmiyle başlayan korku yolculuğu "The Conjuring" evreni ile devam ediyor. Şirket, 3 Temmuz'da vizyona girecek yeni bir "Annabelle" projesinin yanı sıra, bir başka korku duayeni olan Stephen King'in merakla beklenen uyarlaması "It: Chapter Two"nun da yapımını üstleniyor.