'Minecraft' Filminin Yönetmeni Peter Sollett Olacak

14.01.2019 13:29
'Minecraft' Filminin Yönetmeni Peter Sollett Olacak

Peter Sollett, popüler video oyunu “Minecraft”ın uzun zamandır beklenen film uyarlamasının senaristliğini ve yönetmenliğini yapacak.


Warner Bros.’un çekeceği filmin yapımcılığını Roy Lee, Jon BergJill Messick ve oyunu geliştiren Mojang üstleniyor. Jon Spaihts ise kadroda yürütücü yapımcı olarak yer alacak. Dünya çapında büyük popülarite elde eden video oyunundan uyarlanan hikaye; genç bir kız ve ona destek olan maceraperest arkadaşlarınının, bloklardan oluşan güzel Overworld'ü kötü niyetli Ender Dragon'dan kurtarmaya çalışmasını konu alıyor. Stüdyo, oyunun film haklarını büyük bir rekabetin sonucunda 2014 yılında almıştı. Filmin yönetmenliği için Shawn Levy ve Rob McElhenney'nin ismi geçse de bir anlaşma sağlanamadı. Ayrıca Steve Carell'ın da bu süreçte filmde başrol oynaması bekleniyordu ama aktörün yoğun programı bir türlü izin vermedi ve bütün bu faktörler filmin gelişim sürecini olumsuz etkiledi. Yine de, stüdyo “Minecraft”ın küresel düzeyde ilgi görecek, büyük potansiyele sahip bir film serisi olacağına inanıyor.

 

Daha önce orta ölçekli bütçelere sahip “Freeheld” ve “Nick and Norah’s Infinite Playlist” gibi filmlerde yönetmenlik yapan Peter Sollett, "Minecraft" ile birlikte ilk kez büyük stüdyo filmlerine geçiş yapmış olacak. Sollett, en çok eleştirmenlerden övgü toplayan filmi “Raising Victor Vargas” ile tanınıyor. Filmin vizyon tarihi ve kadro detayları şimdilik bilinmiyor.