Fatih Sultan Mehmet'i Konu Alacak Netflix Dizisi 'Ottoman Rising'den Yeni Detaylar Geldi

17.01.2019 20:26
Fatih Sultan Mehmet'i Konu Alacak Netflix Dizisi 'Ottoman Rising'den Yeni Detaylar Geldi

Netflix'in, Fatih Sultan Mehmet’in hayatını ve Osmanlı'nın yükselişini konu alan Osmanlı dizisi "Ottoman Rising"den yeni detaylar paylaşıldı.


Netflix'in merakla beklenen Osmanlı dizisi "Ottoman Rising" STXtv ve Karga Seven Pictures ortaklığında hazırlanıyor. Karga Seven Pictures’ın kurucu ortaklarından Emre Şahin, verdiği bir röportajda diziyle ilgili yeni bilgiler paylaştı. İlk tanıtımlarda dizinin altı bölümlük bir mini dizi formatında olacağı söylenmişti. Dizide, Osmanlı’nın yedinci padişahı Fatih Sultan Mehmet’in henüz 13 yaşında bir çocukken tahta çıkması, kendi isteğiyle tahtı babasına devretmesi ve ardından İstanbul'u fethederek Osmanlı İmparatorluğu’nun en büyük hükümdarlarından biri haline gelmesine kadar geçen ilginç hikayesi konu alınacak.

 

Şahin, platformun dünyada en çok tanınan imparatorlukları öğrenmek için bir araştırma yaptırdığını, bu araştırmada en çok Osmanlı ve Roma imparatorluklarının tanındığı ve ilgi gördüğü ortaya çıkınca Osmanlı ile ilgili bir dizi çekmek için kendileri ile iletişime geçtiğini söyledi. Dizinin ana konusu İstanbul’un fethi olsa da hikaye buradan farklı yerlere açılacak. Flashbackler ve zamanda atlamalarla devam edecek. 

 

Netflix için hazırlanan dizi İngiliz dilinde olacak. Emre Şahin, yönetmenliğini üstleneceği diziyi genç, dinamik ve uluslararası bir görsel dilde yapacaklarını söyledi ve dizide uluslararası bir oyuncu kadrosuyla çalışılacağını belirtti. Yayın hakları ise şimdilik Netflix Türkiye ve Çin’de bulunuyor. Şahin, senaryoyu Karga Seven Pictures’taki ortakları Kelly McPherson ve Elizabeth Lake ile birlikte kaleme aldı ve senaryonun iddialı, genç ve cüretkar olduğunu da belirtti.