Fatih Akın'ın Yeni Filmi 'The Golden Glove'un İlk Fragmanı Çıktı

21.01.2019 02:54

Fatih Akın'ın korku-gerilim türünde çektiği ilk film olan "The Golden Glove"un merakla beklenen fragmanı yayınlandı. Film, Berlin Film Festvali'nin ana yarışma bölümünde Altın Ayı için yarışacak.

 

21 Şubat'ta vizyona girecek yeni Fatih Akın filminden ilk fragman görücüye çıktı. "The Golden Glove", Heinz Strunk'ın aynı isimli çok satan romanından uyarlandı ve çekimleri Temmuz-Ağustos ayları arasında Hamburg'da gerçekleşti. Yapımcılığını Akın'ın kendi prodüksiyon şirketi Bombero International'in yaptığı film, Almanya'dan iki milyon Euro'ya yakın finansal destek almıştı.

 

Akın'ın korku-gerilim türünde çektiği ilk filmi olan "The Golden Glove"un kadrosunda Jonas Dassler, Margarethe Tiesel, Uwe Rohde, Victoria Trauttmansdorff, Marc Hosemann, Hark Bohm, Heinz Strunk, Katja Studt ve Tristan Göbel bulunuyor. Senaryosunu da Akın'ın yazdığı film, 1970’li yıllarda Hamburg’un "red-light" bölgesinde dört hayat kadınını vahşice öldüren seri katil Fritz Honka’nın yaşamını anlatacak. Honka'nın kurbanlarıyla buluştuğu barın ismi, filmin ismine de ilahm kaynağı olmuş.

 

"The Golden Glove", 7-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek 69. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde, Altın Ayı için yarışacak ana yarışma filmlerinden biri. Türk asıllı Alman yönetmen Fatih Akın, 2004 yılında "Gegen Die Wand" adlı filmiyle festivalin büyük ödülü olan Altın Ayı’yı kazanmıştı. Uluslararası alanda büyük üne sahip olan yönetmen, bu yıl başında "Aus Dem Nichts" filmiyle Almanya adına yarıştığı Altın Küre Ödülleri'nde de "Yabancı Dilde En İyi Film" ödülünü kazandı.