38. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma Jürisi Belli Oldu

23.01.2019 06:13
38. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma Jürisi Belli Oldu

İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 5-16 Nisan tarihlerinde düzenlenecek 38. İstanbul Film Festivali’nin jüri üyeleri açıklandı. 


38. İstanbul Film Festivali Ulusal Yarışma jüri başkanlığını, ulusal ve uluslararası önemli festivallerden ödüllerle dönen yönetmen, yazar ve senarist Ümit Ünal üstlenecek. Nar filmiyle Altın Portakal'da En İyi Yönetmen ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanan ve son olarak çektiği Sofra Sırları'yla büyük beğeni toplayan Ümit Ünal başkanlığındaki Ulusal Yarışma Jürisi’nin diğer üyeleri ise Masumiyet filmiyle tanınan oyuncu Derya Alabora, Sofra Sırları'nda izleme fırastı bulduğumuz oyuncu Alican Yücesoy, Rüzgarın Hatıraları ve Yol Kenarı gibi pek çok yapımda çalışmış görüntü yönetmeni Andreas Sinanos ve yazar/senarist Gaye Boralıoğlu olacak.

 

Ulusal Yarışma’da Altın Lale En İyi Film, En İyi Yönetmen, Jüri Özel Ödülü, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Müzik olmak üzere toplam 9 dalda ödül veriliyor. Ulusal Yarışma’da Altın Lale En İyi Film 150.000 TL, Onat Kutlar anısına verilecek Jüri Özel Ödülü’nü kazanan film 50.000 TL, En İyi Kadın ve En İyi Erkek Oyuncu 10.000’er TL ile ödüllendirilecek. Anadolu  Efes ise En İyi Yönetmen ödülüne layık görülen isme 50.000 TL takdim edecek.

 

38. İstanbul Film Festivali’ne Türkiye’den katılmak isteyen uzun metraj, kısa ve belgesel tüm filmler için başvuru süresi 25 Ocak 2019 tarihinde sona erecek. Başvuru süreci hakkında ayrıntılı bilgi İstanbul Film Festivali internet sitesinde yer alıyor.

 

İKSV, İstanbul Film Festivali tarafından sinemanın emektar isimlerine verilen Sinema Ödülleri’ni 2019 yılında alacak isimleri de Aralık ayında açıklamıştı. Yaşam Boyu Başarı Ödülü yönetmen Şerif Gören’e, Sinema Onur Ödülleri oyuncu ve yapımcı Göksel Arsoy ile oyuncu Selda Alkor’a, Sinema Emek Ödülü ise akademisyen Jak Şalom’a verilecek. Ödül töreni 4 Nisan Perşembe gecesi yapılacak 38. İstanbul Film Festivali Açılış Töreni’nde gerçekleşecek. Bu yıl festival kapsamında Stanley Kubrick film seçkisinin izleyicilerle buluşacağı ise geçtiğimiz günlerde duyuruldu.