‘Bohemian Rhapsody’ Yönetmeni Bryan Singer Cinsel Tacizle Suçlanıyor

24.01.2019 05:57
‘Bohemian Rhapsody’ Yönetmeni Bryan Singer Cinsel Tacizle Suçlanıyor

Oscar adayı “Bohemian Rhapsody”nin yönetmeni Bryan Singer, reşit olmayan çok sayıda erkekle cinsel ilişki yaşamakla suçlanıyor. Yönetmen, hakkındaki çirkin iddialara gecikmeden cevap verdi.


The Atlantic'te yayınlanan habere göre dört erkek, 1990'ların sonlarında Singer'la cinsel ilişkide bulunduklarını iddia ediyor. Belirtilen tarihlerde bu şahısların dördü de 18 yaşın altında bulunuyor. Bu kişilerden biri olan Victor Valdovinos, henüz 13 yaşındayken “Apt Pupil” filminin figüranlarından biri olduğunu ve tacizin de sette gerçekleştiğini açıkladı. Makaledeki diğer üç kurban ise takma isimler kullanıyor. Biri 15, diğer ikisi 17 yaşlarında tacize uğrayan kubanlar, o yıllarda yönetmenin 30'lu yaşlarını sürdürdüğünü söyedi.

 

Singer'in avukatı Andrew Brettler, yönetmenin reşit olmayan erkeklerle bu tarz ilişkiler yaşadığını kesin bir dille reddetti ve iddia sahiplerinin hikayelerindeki çeşitli detaylara itiraz etti. Bryan Singer'ın yorumu ise "homofobik bir iftira" şeklinde oldu. "Böyle bir konuyla ilgili yaptığım son paylaşımda, 1997'de çıktığımız bir randevu yüzünden bana tuhaf bir saplantısı olan homofobik bir gazeteci, Esquire dergisinde benimle ilgili bir makale yayınlamaya hazırlanıyordu. Dikkatli bir kontrol yapan ve güvenilir kaynakların bulunmadığını göz önüne alan Esquire, bu kan davası güden gazetecilik ürününü yayınlamama kararı aldı. Fakat bu karar, o yazarın makalesini The Atlantic'e satmasına engel olamadı. The Atlantic’in bu düşük gazetecilik standardına uyması üzücü. İddia edilen bu hikayedeki, para ya da dikkat çekmek için yalan söylemeye istekli, itibarsız ekip tarafından açılan sahte davaları reddettiğimi yinelemek zorundayım. Ayrıca 'Bohemian Rhapsody'nin ödüllü bir hit olmasıyla, filmin başarısından faydalanmak için böyle homofobik iftiraların aynı anda ortaya çıkması şaşırtıcı değil."

 

Bryan Singer, Aralık 2017'de “Bohemian Rhapsody”nin çekimlerinin bitmesinden iki hafta önce kovulmuştu. Filmi Dexter Fletcher tamamlamış, ancak Singer'ın ismi yönetmen olarak jenerikten çıkarılmamıştı. “Bohemian Rhapsody”, Freddie Mercury'yi canlandıran Rami Malek için en iyi erkek oyuncu ve en iyi film dahil olmak üzere beş Akademi Ödülü adaylığı aldı. Singer ise filmin çekim sürecinde çıkan krizden dolayı aday gösterilmedi. Yönetmenin sıradaki filmi Millennium Films için çekeceği “Red Sonja” olacaktı. Ama bu taciz iddiaları hem yönetmenin kariyer planlarını, hem de "Bohemian Rhapsody"nin Oscar yolculuğunu etkileyebilir.