Xavier Dolan İmzalı ‘The Death and Life of John F. Donovan’dan İlk Fragman Geldi

29.01.2019 02:33

Genç yönetmen Xavier Dolan'ın tamamı Hollywood yapımı ilk filmi olan "The Death and Life of John F. Donovan"ın ilk fragmanı yayınlandı.


"The Death and Life of John F. Donovan"ın ilk uluslararası fragmanı nihayet yayınlandı. Senarist ve yönetmen Xavier Dolan'ın İngilizce dilinde çektiği ilk filmi olan yapım uzun süredir bekleniyordu. Filmin yarısı 2016'da, diğer yarısı ise 2017'de çekilmişti. Ancak Dolan çekimler sonrası uzun ve detaylı bir post-prodüksiyon sürecine girdi ve filmin başrolünde oynayan Jessica Chastain'in sahnelerini tamamen atacak kadar da ileri gitti.

 

Hikayenin son halinde, Game Of Thrones yıldızı Kit Harington'ın canlandırdığı John F. Donovan adındaki genç TV yıldızı ve Rupert isimli hayranı arasında bir mektup arkadaşlığı vardır. Donovan, en büyük sırlarını ve güvensizliklerini bu mektuplar vasıtasıyla açıklar. Uzaktan her ne kadar görkemli bir yıldız gibi görünse de, özel hayatında halka açık olma riskini alamayan gizli bir eşcinseldir. Bir gün bu mektuplardaki yazışmalar ortaya çıkar ve Donovan'ın kariyerini hızla düşüşe geçirir. Rupert'in ünlü yıldızla ilişkisi kopsa da, yıllar sonra karşısına çıkan bir röportaj fırsatı ona eski günleri yeniden düşündürmeye başlar.

 

Geçen yıl Toronto Uluslararası Film Festivali'nde gösterilme şansı yakalayan filmin kadrosunda Natalie PortmanJacob Tremblay, Susan Sarandon, Kathy Bates ve Michael Gambon da bulunuyor. Mart ayında Avrupa'da gösterime girmesi beklenen filmin ülkemizdeki vizyon tarihi bilinmiyor. Dolan, yeni projesi "Matthias & Maxime"in çekimlerine de 15 Ağustos'ta başladı. Yönetmen, 2013'te çektiği "Tom à la ferme"den bu yana çektiği bir filmde rol almamıştı. Ancak yeni filminin ana karakteri Maxime'i kendisi canlandıracak.