'Detective Pikachu'nun Devam Filmi İçin Çalışmalar Başladı

29.01.2019 04:38
'Detective Pikachu'nun Devam Filmi İçin Çalışmalar Başladı

Detective Pikachu isimli oyundan uyarlanan "Pokémon Detective Pikachu" filminin vizyona girmesine üç ay kala bir devam filmi için hazırlıkların başladığı açıklandı.


Dedektif Pikachu daha ilk filmi vizyona bile girmemişken ikinci davasını almaya hazırlanıyor. Filmin yapım stüdyosu Legendary, Pokemon merkezli devam filminin senaryosunu yazması için Oren Uziel'le anlaştı. Stüdyonun ilk filmi "Pokémon Detective Pikachu"nun başarısına şimdiden bu kadar güvenmesi ise şaşırtıcı oldu. 10 Mayıs 2019'da vizyona girecek filmde sevimli pokémon Pikachu'yu Ryan Reynolds seslendiriyor.

 

2015 yapımı Goosebumps’ın da yönetmeni olan Rob Letterman'ın yönetmen koltuğunda oturduğu ilk filmin senaryosunu Letterman ve Guardians of the Galaxy ile Captain Marvel gibi Marvel yapımlarının senaristi Nicole Perlman birlikte yazdı. Filmde Reynolds’a, Justice Smith, Ken Watanabe, Kathryn Newton ve Karan Soni gibi isimler eşlik ediyor. Pikachu, dünya genelinde video ve kart oyunları ile popülerlik kazanan ve Pokemon anime serisinin yıldızı olan sevimli ama güçlü bir yaratıktır. Animelerde ve oyunlarda Pikachu'yu başka pokemonlarla dövüşürken görsek de, bu filmde yerpyeni bir Pikachu'yla karşılaşacağız.

 

Hikaye, dedektif Harry Goodman'ın gizemli bir şekilde kaybolmasıyla başlar. Goodman'ın 21 yaşındaki oğlu Tim babasına ne olduğunu öğrenmek için araştırmalar yapmaktadır. Harry'nin soruşturmaya yardımcı olmak isteyen eski pokémon ortağı Detective Pikachu ise kendini bir dedektif olarak kanıtlamak istemektedir. Pokémon dünyasında hiçbir insan ve pokémonun yapamayacağı şekilde, konuşarak birbirleriyle iletişim kurabilen Tim ve Pikachu, gizemi çözmek için heyecan verici bir maceraya çıkar. İnsanların ve pokémonların hiper-gerçekçi bir live-action dünyasında yan yana yaşadığı, modern bir metropol olan Ryme Şehri'nin neon ışıklı sokaklarında ipuçlarını kovalar, farklı bir dizi pokémonla karşılaşır ve şok edici gerçeği ortaya çıkarırlar. Bu öyle bir gerçektir ki, dünyalarındaki barışçıl birlikteliği yok edebilir ve bütün pokémon evrenini tehdit edebilir.