Woody Allen Yeni Filmini İspanya’da Çekecek

23.02.2019 12:44
Woody Allen Yeni Filmini İspanya’da Çekecek

Oscar sahibi, usta yönetmen Woody Allen'ın, Mediapro Prodüksiyon şirketiyle birlikte yeni bir film projesine başladığı haberi geldi.


Son olarak 2017 yılının aralık ayında vizyona giren, Dönme Dolap isimli filmde Kate Winslet, Justin Timberlake, James Belushi, Juno Temple gibi önemli isimleri buluşturan ünlü yönetmen, 2020’de vizyona girmesi planlanan ve adı henüz belli olmayan filmi için çalışmaya başladı.

 

Woody Allen’ın dev prodüksiyon şirketi Mediapro ile anlaşmaya vardığı, The New York Times’ta yayımlanan bir haber ile duyuldu. Henüz birlikte çalıştıklarının açıklamasını yapmayan Mediapro ve Allen, daha önce  "Vicky, Cristina, Barcelona" ve "Midnight In Paris" filmleri için de birlikte çalışmıştı.

 

Yakın zamanda Woody Allen,  dev e-ticaret sitesi Amazon’a, 68 milyon dolarlık bir tazminat davası açmıştı. Bu dava konusunda, Mediapro kişileri işlerine göre yargıladıklarına ve Allen’la 10 yıllık diyalogları olduğuna dair küçük bir açıklamada bulundu.

 

Allen’ın, Amazona açtığı davanın konusu ise, dev e-ticaret sitesi Amazon ve ünlü yönetmen Allen’ın 2016'da, yönetmenin filmlerinin dağıtımının yapılmasını öngören anlaşmaya rağmen Amazon’un Woody Allen’a 25 yıl önce, evlatlık kızı Dylan Farrow'un kendisine yönelttiği taciz suçlamalarını sebep göstererek anlaşması feshetmesi. Bu fesih doğrultusunda da Allen’ın "A Rainy Day in New York" (New York'ta Yağmurlu Bir Gün) filmini dağıtmayacağını belirtmesi idi. Allen ve Amazon davasının detaylarını daha önce paylaştığımız haberimizden okuyabilirsiniz.