Amy Adams’ın Eli Boş Döndüğü Oscar Adaylıkları

26.02.2019 13:35
Amy Adams’ın Eli Boş Döndüğü Oscar Adaylıkları

24 Şubat 2019 gecesi, 91.’si düzenlenen Akademi Ödül Töreni’nde, “Vice  filminde aldığı rol ile “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü”ne aday olan Amy Adams, eve yine eli boş döndü.



Adams, henüz 44 yaşında olmasına rağmen, şimdiden 6 defa Oscar Ödülleri için adaylık kazandı; fakat her defasında ödülü başka bir meslektaşına kaptırdı. Başarılı oyuncunun tüm Oscar adaylıklarına büyüteç tutacak olursak; bu yıl rol aldığı  Vice” filminden önce 2013 yılında “American Hustle”, 2012 yılında “The Master”, 2010 yılında “The Fighter”, 2008 yılında “Doubt” filmleri ile adaylık kazanmış ve ilk adaylığını da 2005 yılında “Junebug” ile almıştı.

 

 

Big Eyes” ve “Arrival” gibi Oscar adaylıklarına dönüşmeyen filmlerle birkaç yıl Oscar yarışına ara verdikten sonra Adams, bu yıl altıncı adaylığı olan “Vice” ile Oscar yarışına geri döndü. “Vice”da, “The Master” filmindeki karakteriyle de benzerlikler gösteren, Dick Cheney'nin güçlü iradeli karısı Lynne Cheney’i canlandıran Adams, Christian Bale ile birlikte rol aldı. Amy Adams ödülü bu sene de If Beale Street Could Talk filmindeki performansıyla beğeni toplayan Regina King ‘e kaptırdı.

 

 

2013 yılında American Hustle’daki dolandırıcı Irving Rosenfeld (Christian Bale)’in İngiliz ortağı Sydney Prosser’i canlandıran Amy Adams, bu sefer ilk defa “En İyi Kadın Oyuncu” olarak Oscar adaylığı kazanmış fakat yarışı “Blue Jasmine”deki performansıyla göz dolduran Cate Blanchett’e kaybetmişti.

 

 

Amy Adams’ın, 4. Oscar adaylığı ise 2012 yılında The Master da canlandırdığı, manevi bir liderin eşi olan Peggy Dodd karakteriyle geldi. Oldukça beğenilen bir performans sergileyen Amy Adams, 2012'de En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülünü “Les Miserables”taki rolüyle elde eden Anne Hathaway'in üstesinden gelemedi.

 

 

2010 yılında The Fighter ile çok farklı bir karakteri canlandıran Adams, Boksör Micky Ward'ın (Mark Wahlberg) sevgilisi Charlene Fleming olarak karşımıza çıktı. Güçlü oyunculuğuyla yine övgü toplayan Adams, 2010 yılında, aynı filmde rol aldığı Melissa Leo’ya sadece Oscar’ı değil, Altın Küre ve SAG Ödülleri’ni de kaptırdı.

 

 

2008’de vizyonda yer bulan Doubt ile ikinci Oscar adaylığını alan Adams, belki de kırılamayacak bir döngünün başladığını henüz bilmiyordu. 2008 yılında ise Rahibe James rolüyle, “Vicky Cristina Barcelona” da rol alan Penelope Cruz'a ödülü kaptırdı.

 

 

2005 yılına kadar gittiğimizde ise Amy Adams’ı, Junebug filminde, evliliğini kurtarmak için hamile kalan Ashley rolünde görüyoruz. Adams, bu rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Critics’ Choice Award’ı kazansa da ilk Oscar adaylığından da eli boş dönmüştü.

 

 

İlerleyen yıllarda Amy Adams’ın elinde Oscar heykelciği ile fotoğrafını görebilecek miyiz yoksa bu döngü böyle devam mı edecek, bizler de merakla bekliyor olacağız.