Aquaman’in Black Manta’sı Yahya Abdul-Mateen II, Candyman Kadrosuna Dahil Oluyor

27.02.2019 11:42
Aquaman’in Black Manta’sı Yahya Abdul-Mateen II, Candyman Kadrosuna Dahil Oluyor

2018 yapımı Aquaman filminde,  Black Manta'yı oynayan Yahya Abdul-Mateen II ‘in yıldızı hızla yükseliyor.

 

Jordan Peele’in, Candyman uyarlaması kadrosuna dahil olmak için görüşmelere başlayan Yahya Abdul-Mateen II, 2018 yapımı Aquaman’da, Black Manta rolüyle oldukça sevilmişti. “Key and Peele” dizisiyle yakından tanıdığımız, Jordan Peele’in yapımcılığını üstelendiği Candyman’in yıldızının Yahya Abdul-Mateen II olacağı duyuruldu.

 

Netflix yapımı “The Get Down” dizisiyle tanınan ve geçtiğimiz yıl Aquaman filmiyle dikkatleri üzerine çeken Yahya Abdul-Mateen II’in başrolünde yer alacağı Candyman, Amerika da 12 Haziran 2020’de vizyona girecek.

 

Yahya Abdul-Mateen II’li Candyman, aynı isimli 1992 yapımı korku ve gerilim filminin devamı niteliğinde olacak. Yeni Candyman hakkında çok bilgi olmasa da ilk filmin; Chicago Üniversitesi’nde, yerel efsaneler konusunda tez çalışması yapan, Helen Lyle’nin, yerli halkın batıl inancını sorgulamak için “Candyman”i çağırması ile başlayan olaylar zincirini anlatmaktaydı. Candyman, kadına şiddet uyguladığı gerekçesiyle öldürülen, afro-american köle olarak bilinen bir mitolojik karakterdi. Helen Lyle’in, inanmadığı batıl inanç ise, ayna karşısında, 5 defa adını tekrarladığında, Candyman ile karşılaşmaktı. Helen’ın, Candyman’i çağırmasının ardından, seri cinayetler başlamıştır ve  Helen cinayetleri durdurmak ve suçluluk duygusuyla baş etmek zorundadır.