Netflix’ten, Not Defteri’nin Sonunu Değiştirmesi Konusunda Açıklama Geldi

28.02.2019 20:33
Netflix’ten, Not Defteri’nin Sonunu Değiştirmesi Konusunda Açıklama Geldi

2004 yapımı başarılı romantik yapım Not Defteri’nin, Netflix UK tarafından değiştirildiği konusunda, Netflix’ten açıklama gecikmedi.


Okumaya başlamadan söyleyelim... Haber, filme ve filmin sonuna dair bilgiler içermektedir!


Başrollerini Ryan Gosling ve Rachel McAdams’ın üstlendiği, Not Defteri’ni, Netflix UK üzerinden izleyen sinemaseverler, filmin sonunun değiştiğini farkettiler. Bunun üzerine bir hayli hayal kırıklığına uğrayan ve sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getirmeye başlayan izleyicilere bugün Netflix’ten cevap geldi.

 

Netflix, filmin sonunu değiştirmediğini, birçok filmde olabileceği gibi Not Defteri’nin de alternatif sonlu başka bir versiyonunun bulunduğunu ve dijital platformda da bu alternatif sonla biten filmin yer aldığını belirtti. Bazı kaynaklar, filmin alternatif sonla biten versiyonunun, “yanlışlıkla”  dijital platformdan izleyiciyle buluşturulduğunu iddia etse de; Netflix UK, Twitter hesabı üzerinden iddiaları net bir şekilde reddetti.

 

Filmin orijinal sonunda, kahramanlarımız Allie ve Noah, yatağa uzanıp hayata birlikte gözlerini yumarken, Netflix UK'de yayınlanan ve bahsi geçen alternatif sonda, izleyiciler bu hüzünlü sahneyi seyirci hiç görmüyor. Filmin sonunda bunun yerine gölün üzerinde uçan kuşların görüldüğü bir sahne bulunuyor.

 

Hatırlatmak gerekirse, 2004 yapımı, kült romantik dramın konusu ise şöyleydi;

Not Defteri, sararmış bir not defterinden anlatılan ve yıllar önceden kopup gelen bir aşk hikayesi...

40'lı yıllarda ABD, Kuzey Karolayna'daki sahil kasabası Seabrook'a genç bir kız gelir. Ailesiyle geçireceği sakin bir yazı hayal eden Allie, bir karnavalda tanıştığı Noah ile yakınlaşır. Noah kızı gördüğü anda hayatını birleştirmesi gereken insan olduğunu anlar. Genç kız zengin bir ailen geldiği ve delikanlı da değirmende çalışan bir işçi olduğu halde geleceği hiç düşünmeden rüya gibi bir yaz geçirirler ve iyice aşık olurlar. Fakat II. Dünya Savaşı'nın kızıştığı bir dönemde hayat, aşıkları ayırıverir. Sevdiği kızı aklından hiç çıkarmamış olan Noah savaştan döner. Oysa Allie gönüllü olarak çalıştığı bir askeri hastanede tanıştığı Lon ile evlenmek üzeredir.