Aquaman 2’nin Vizyon Tarihi Netleşti

28.02.2019 22:15
Aquaman 2’nin Vizyon Tarihi Netleşti

DC çizgi romanlarından uyarlanan Aquaman'in ikinci filmi için vizyon tarihi açıklandı.


28 Aralık 2018’de ilk filmin seyirciyle buluşmasından sadece birkaç ay sonra, Aquaman 2’nin çalışmalarına başlandı ve yurtdışı vizyon tarihi 16 Aralık 2022 olarak netleştirildi. DC’nin en yüksek bütçeli filmlerinden olmasıyla da gözleri üzerine toplayan Aquaman’in devam filmi niteliğinde olacak yapım hakkında henüz net bilgi bulunmuyor.

 

İlk filmde yönetmen koltuğunda James Wann’ın oturduğu yapımın ikinci filmi için Wann’ın yönetmen olup olmayacağı net değilse de, yapımcı olarak kamera arkasında olacağı biliniyor. Aquaman serisinin ilk filminde ise yapımcı koltuğunda Peter Safran ve Rob Cowan oturuyordu. 


Jason Momoa, Amber Heard, Williem Dafoe, Patrick Wilson ve Nicole Kidman’lı ilk filmin konusu ise şöyleydi;

Atlantis kraliçesi Atlanna (Nicole Kidman) ile bir deniz feneri bekçisinin oğlu olan Arthur Curry (Jason Momoa), hakkı olan krallıkta hiçbir hak iddia etmeden yer yüzündeki hayatını sürdürmektedir. Atlantis'ten gelen Mera (Amber Heard), onu denizler altındaki ülkeye gelip krallığı alması için ikna etmeye çalışır. Nitekim aynı anneden doğmuş kardeşi Orm (Patrick Wilson) suyun üzerindeki dünyaya savaş açmaya karar vermiştir. Bu savaşı durdurabilecek tek kişi Aquaman'dir.

 

Merakla beklenen serinin devam filminin konusunun ise, Atlantis Krallığı'nın yıkılışı ve insanlarla yaratıkların ilk karşılaşması üzerine yoğunlaşacağı tahmin ediliyor.