Steven Spielberg’ün Netflix Tepkisi Büyüyor

04.03.2019 13:44
Steven Spielberg’ün Netflix Tepkisi Büyüyor

Netflix filmlerinin Oscar Ödülleri'ne aday olmasının doğru olmadığını savunan Steven Spielberg, sinema dünyasını ikiye böldü.


Netflix yapımı olan “Roma”nın, 91. Akademi Ödül Töreni’nde Yabancı Dilde En İyi Film, En İyi Sinematografi ve En İyi Yönetmen kategorilerinde aday olarak ödüle layık görülmesine itirazlar büyüyor. Alfonso Cuaron yönetmenliğindeki Roma’nın 3 dalda Oscar ödülünü kucaklaması, film ekibinin olduğu kadar, yapım için ayırdığı devasa reklam bütçesinden ötürü Netflix’in de başarısı olarak görülüyor.  

 

Ünlü yönetmen Steven Spielberg, Netflix filmlerinin Oscar’a aday olmaması gerektiğini, Netflix yapımlarının yarışması gereken bir platform olarak Emmy’nin daha uygun olduğunu belirtiyor. Bu konuda Academy’den randevu talep edip bu ay içerisinde görüşme yapması beklenen Spielberg, sinema dünyasını ikiye böldü: Bir yanda filmlerini Netflix’te yayınlayan yönetmenler; diğer yanda sinemalarda gösterilmeyen filmlerin Akademi Ödülü almaması gerektiğini düşünenler…

 

Roma’nın Akademi ödül yarışına girebilmesi için sinemalarda gösterildiği iddialarının ortaya atılmasının ardından, Netflix filmlerinin televizyon filmi sayılması için Akademi’den kural değişikliği talep edecek olan Steven Spielberg, karşısına sadece izleyici ve Netflix’i değil, sinema çalışanlarını da aldı.

 

Konu hakkında Netflix de sosyal medya üzerinden bir açıklamada bulundu. Açıklamada, sinemayı; sinemaya gidecek bütçesi olmayan ya da yaşadığı yerde sinemaya gitme imkanı olmayan insanlara bu imkanı sağlamayı; herkese, her yerde ve aynı anda seyir olanağı vermeyi; ek olarak sinemacılara da filmlerini daha fazla izleyiciye ulaştırmalarında yardımcı olmayı sevdiklerini belirtti.

 

Süreci ve sonuçları bizler de merakla bekliyor ve izliyor olacağız.