Ben Affleck’ten, Steven Spielberg’e Karşı Netflix Savunması

07.03.2019 13:23
Ben Affleck’ten, Steven Spielberg’e Karşı Netflix Savunması

Geçtiğimiz günlerde, Netflix filmlerinin Oscar Ödülleri'ne aday olmasının doğru olmadığı iddialarıyla Academy’ye başvuran Steven Spielberg’e, Triple Frontier filmiyle beyaz perdeye dönecek olan oyuncu Ben Affleck’ten karşı savunma geldi.


Netflix yapımı olan Roma'nın 91. Akademi Ödül Töreni’nde "Yabancı Dilde En İyi Film", "En İyi Sinematografi" ve "En İyi Yönetmen" kategorilerinde aday olup ödüle layık görülmesi sonrasında, ünlü yönetmen Steven Spielberg tartışmalara yol açan bir açıklamada bulunmuştu. Spielberg, Netflix filmlerinin Oscar’a aday olmaması gerektiğini, bahsi geçen filmlerin “televizyon filmi” kategorisinde yer aldığını ve Emmy’nin bu yapımların yarışması için daha uygun bir ödül töreni olduğunu belirterek düşüncelerini dile getirmişti. Bu konuda, kural değişikliğine gidilmesi için Academy ile görüşme yapacak olan başarılı yönetmenin açıklamaları, sinema dünyasında fikir ayrılıklarına yol açtı.

 

Konu hakkında Netflix’ten sonra, 13 Mart tarihinde Netflix dijital platformu üzerinden izleyicisiyle buluşacak olan Triple Frontier’ın başrol oyuncusu Ben Affleck de karşıt görüşünü belirten bir açıklamada bulundu. Affleck, sinemanın ve dünyanın değiştiğini, bu değişime ayak uydurmanın heyecan verici olduğunu belirtti. Sinemanın ve film dağıtımının geleceğini belirleyecek bu gelişimin içinde yer almaktan gurur duyduğunu da ekleyen ünlü aktör, farklı görüşe sahip kişiler olsa da bu evrimin bir parçası olmanın eğlenceli olduğunu söyledi.

 

Netflix yapımlarının Oscar'a aday olup olmaması gerektiği üzerine tartışmalar büyürken, Akademi’nin konu hakkında vereceği karar merakla bekleniyor.