Stephen King Romanından Uyarlanan 'The Talisman'in Yönetmeni Belli Oldu

13.03.2019 15:47
Stephen King Romanından Uyarlanan 'The Talisman'in Yönetmeni Belli Oldu

ABD'li ünlü korku edebiyatı ustası Stephen King ve Peter Straub'un birlikte yazdıkları The Talisman'in beyaz perde uyarlamasında, yönetmen koltuğuna oturacak olan isim Mike Barker olarak açıklandı. 

 

Steven Spielberg'ün yapımcılığını üstlendiği ve uzun süredir beyaz perdeye aktarılması beklenen The Talisman filminin yönetmeni, daha önceden Outlander, Fargo ve The Handmaid's Tale dizilerinin yönetmenleri arasında bulunan Mike Barker olacak. 1984'te basıldıktan sonra çok satanlar listesine girmesinin ardından, 1985'te Locus ve World Fantasy Ödülleri'ne de aday olan romanın senaryosunu ise The Fault in Our Stars ve X-Men: New Mutants filmlerinin senaristi Josh Boone yazıyor. 

 

Stephen King'in en başarılı kitaplarından biri olan ve Türkiye'de "Tılsım" adı ile yayımlanan romanda; Jack Sawyer adlı gencin, ölmek üzere olan annesinin hastalığına çare bulmak için bir tılsımın peşine düşüp paralel evrenler arasında yolculuk yaparak tehlikeli ve korku dolu bir maceraya atılması anlatılıyor. 

 

Daha önce yalnızca dizilerde yönetmenlik yapmış olan Mike Baker'ın ilk uzun metraj filmi olan The Talisman'i nasıl yorumlayacağı ve film kadrosunda yer alacak diğer isimler ise büyük merak konusu.