Oscarlı ‘Forrest Gump’ , Aamir Khan Başrolüyle Yeniden Çekilecek

15.03.2019 12:03
Oscarlı ‘Forrest Gump’ , Aamir Khan Başrolüyle Yeniden Çekilecek

Hintli aktör Aamir Khan, Forrest Gump’ın yeniden yapımının başrolünde yer alacak.


1994 yılında piyasaya çıkan Paramount Pictures’ın Forrest Gump'ı "En İyi Film", "En İyi Oyuncu" (Tom Hanks), "En İyi Yönetmen" (Robert Zemeckis)  kategorileri de  dahil olmak üzere altı dalda Oscar kazanmıştı. Aamir Khan, filmin yeniden yapımı için yönetmen Robert Zemeckis ve Tom Hanks’le görüştüğünü ve her ikisinin de onayını aldığını belirtti. Filmin Hint adaptasyonunun isminin ise “Lal Singh Chaddha” olacağı belirtildi. Filmin yönetmenliğini ise Secret Superstar adlı filmde de Aamir Khan ile birlikte çalışan Advait Chandan üstleniyor olacak.

 

Filmin çekimlerinin 6 aylık bir ön çalışanın ardından, Ekim ayında başlaması ve 2020’de filmin izleyiciyle buluşması hedefleniyor. Aamir Khan’ın 2018’de Thugs of Hindostan ile gişede yaşadığı hayal kırıklığından sonra Forrest Gump’la, Dangal'daki başarısını geçip geçemeyeceği ise merak konusu.

 

Aamir Khan’ın her zaman senaryosunu çok beğendiğini belirttiği ve “bir aile filmi” olarak tanımladığı Forrest Gump’ın konusu ise şöyle: Zeka seviyesi nedeniyle devlet okullarına girmekte bile zorlanan Forrest Gump, zamanla akla mantığa uymayan başarılara imza atıyor. Her ne kadar zeka seviyesi düşük olsa da fiziksel olarak son derece sağlam olan Forrest Gump, zamanla gelişen olaylar zincirinde bizi hayal edemeyeceğimiz bir dünyaya götürüyor.

 

Aamir Khan’ın "aslına uygun ama kendi kimliğinde" şeklinde tanımladığı Forrest Gump uyarlaması Lal Singh Chaddha’nın ayrıntılarını biz de sizler gibi merakla bekliyoruz.