James Gunn, Guardians of the Galaxy Vol. 3'nin Yönetmen Koltuğuna Tekrardan Oturdu

18.03.2019 11:48
James Gunn, Guardians of the Galaxy Vol. 3'nin Yönetmen Koltuğuna Tekrardan Oturdu

Attığı tweetler nedeniyle tepki toplayan ve Guardians of the Galaxay Vol. 3'den kovulan yönetmen James Gunn, Disney ile yapılan görüşmeler sonucunda tekrardan filmin yönetmen koltuğuna oturdu. 


Guardians of the Galaxy serisinin ilk iki filminin hem senaristliğini hem de yönetmenliğini üstlenen James Gunn, 2009-2012 yılları arasında pedofili ve tecavüz hakkında attığı tweetler nedeniyle serinin üçüncü filminden kovulmuştu. 2018'e damga vuran bu olay sonucunda serinin hayranları imza kampanyası başlatmış ve filmin oyuncuları da yönetmenlerini destekledikleri bir açık mektup yayınlamıştı. James Gunn özür dilemesine rağmen Disney, Guardians of the Galaxy Vol. 3'yi yönetmeyeceğini ve tamamen yollarını ayıracaklarını kesin bir dille belirtmişti. 

 

DC Comics'in kötü karakterlerini buluşturan Suicide Squad'ın devam filmini yazıp yönetmek için Warner Bros. ile anlaşan James Gunn için de Marvel defterinin tamamen kapandığını düşünürken, Disney ile yapılan görüşmelerin ardından Guardians of the Galaxy ve James Gunn hayranlarını sevindirecek haber sonunda geldi. James Gunn serinin üçüncü filmi için yönetmen koltuğunda geri döndü.

 

6 Ağustos 2021'de vizyona girecek Suicide Squad 2'nin çeklmleri tamamlandıktan sonra Guardians of the Galaxy Vol. 3'nin çekimlerine başlayarak hem Marvel hem de DC filmlerinde yer alacak James Gunn, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama ile Disney'e ve Guardians of the Galaxy hayranlarına teşekkürlerini sunmayı da ihmal etmedi.