Netflix’ten Tartışmalı Bird Box Filmine Düzenleme

18.03.2019 19:09
Netflix’ten Tartışmalı Bird Box Filmine Düzenleme

Oscarlı oyuncu Sandra Bullock’un başrolünü üstlendiği, Netflix filmi Bird Box, yarattığı akımdan sonra, bazı sahnelerle de tartışmalara yol açmıştı.


Bird Box, insanları sadece bir bakışta çılgına çeviren bir kötülükten, iki çocuğuyla birlikte gözleri bağlı bir şekilde kaçmaya çalışan anne Malorie’nin hikayesini temel alıyor. İki çocuğuyla birlikte güvenle sığınabilecekleri bir yer ararken, gözleri her zaman bağlı olan kahramanları ise peşlerindeki gizemli varlık onları adım adım takip ediyor.

 

Olaylı Netflix filmi, daha önce, gözlerini bağlayan insanların bir şeyler yapmaya çalışıp, bunu sosyal medya hesaplarına yüklemesiyle bir “challenge” akımı yaratmıştı. Konu hakkında Netflix’de twitter hesabından açıklama yaparak, bunun tehlikeli olduğunu ancak izleyiclerin filmi beğenmesine minnettar olduklarını da belirtmişti.

 

Ardından, filmin bir sahnesinde, arka planda televizyonda görünen bir tren kazası dikkatleri üzerine çekmişti. Gerçek bir olayın görüntülerinin yer aldığı bu sahne, 2013 yılında Kanada'nın Quebec bölgesinde yaşanan ve 47 kişinin yaşamını yitirdiği bir tren kazasına aitti. Sosyal medya üzerinden gelen tepkiler üzerine Bird Box filminin yapımcıları Scott Stuber,  Clayton Townsend ve Netflix’in ortak kararı ile bu üzücü sahneler filmden çıkartıldı. Ek olarak, Netflix, yine Twitter hesabından bir açıklama yaparak, yakınlarını kaybedenlere yaşattıkları acı için özür diledi. Netflix’in, Kanada yönetimine de yazılı olarak özürlerini ilettiği belirtiliyor.

 

Aynı kaza görüntülerinin Netflix’in Travelers dizisinde de kullanıldığı, ancak Bird Box’tan daha önce kaldırıldığı da söylentiler arasında yer alıyor.