Netflix Filmleri Cannes’da Yer Alabilecek mi?

18.03.2019 20:55
Netflix Filmleri Cannes’da Yer Alabilecek mi?

Netflix ve Cannes Film Festivali ekiplerinin müzakereleri devam etse de,uzlaşma sağlanamadı. Netflix filmleri bu yıl da Cannes’da gösterilmeyecek!


İki taraf arasında Los Angeles’ta gerçekleşen görüşmeye Netflix’ten Ted Sarandos ve Scott Stuber; Cannes Film Festivali’nden ise, Cannes Sanat Yönetmeni Thierry Fremaux katıldı. Oldukça “dostça” geçtiği belirtilen görüşmelerin sonucunda ise, maalesef bir çözüme ulaşılamadığı belirtildi. Geçen yıl Netflix’in Roma filmini Cannes’da izleyiciyle buluşturamaması üzerine başlayan görüşmeler sonucunda Roma, Cannes yerine Venedik Film Festivali’nde gösterilmiş ve Altın Aslan’ın sahibi olmuştu. Üstelik bu başarıyla da kalmayan film, Akademi Ödül Töreni’nde yarışmış ve 91. Akademi Ödül Töreni’nde "Yabancı Dilde En İyi Film", "En İyi Sinematografi" ve "En İyi Yönetmen" kategorilerinde ödüle layık görülmüştü. Ünlü yönetmen Steven Spielberg’in de Netflix yapımlarının Oscar yarışına dahil olmasına bir itirazı olmuş ve Netflix yapımlarıyla ilgili benzer bir tepki Akademi yarışı ile ilgili de söz konusuydu.

 

Ancak Cannes’da yayınlanmayan Alfonso Cuarón filmi Roma'nın bu başarıları göz ardı edilemedi ki, görüşmeler yoğunlaşarak devam etti. Maalesef Netflix yetkilileri tarafların uzlaşamadığı konu hakkında sessiz kalmayı tercih etti. Cannes Film Festivali yetkililerinin ise çok hızlı yanıt vermediği sorulara gelen en son açıklama, Netflix’in Cannes’da yer almayacağı şeklinde oldu.

 

Şimdilik, Netflix yapımları Cannes’da yer alamayacak gibi görünse de, Netflix ekibinin film satın almak üzere her sene Fransa'nın Cannes şehrinde düzenlenen ve bu sene 14-25 Mayıs 2019 tarihleri arasında 72.'si düzenlenecek olan Cannes Film Festivali'nde olacağı ise söylentiler arasında yer aldı.