30. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde Yarışacak Uzun Metrajlı Filmler Belli Oldu!

20.03.2019 09:54
30. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde Yarışacak Uzun Metrajlı Filmler Belli Oldu!

18-28 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek olan 30. Ankara Uluslararası Film Festivali’nin “Ulusal Uzun Film Yarışması” finalistleri belirlendi.

 

Dünya Kitle İletişim Vakfı tarafından, 30.su bu yıl düzenlenecek olan Ankara Uluslararası Film Festivali’ne geri sayım başladı. 30.cu yılı için yoğun bir hazırlık dönemine giren festivalin seçkisinde yer alan filmlerden bazılarının duyurulması da, festival takipçilerini oldukça heyecanlandırdı.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla gerçekleşecek olan festivalin 30. yılı, 18-28 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalin her yıl merakla beklenen yarışma kategorisi “Ulusal Uzun Film Yarışması”nın bu yılki finalistleri ise belli oldu.

 

Yarışacak filmleri, başvurularını gerçekleştiren filmler arasından Ali Karadoğan, İrfan Demirkol ve Zeynep Ünal’dan oluşan bir ön seçici kurul belirledi. Festival tarihleri boyunca Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gösterimleri gerçekleşecek olan filmleri Yönetmen Tolga Karaçelik'in başkanlığında, gazeteci ve yayıncı Cem Erciyes, senarist ve fotoğraf sanatçısı Ebru Ceylan, oyuncular Tolga Tekin ve Tülin Özen'den oluşan seçiciler kurulu izleyicilerle birlikte izleyecek. Yarışmada yer alan filmlerin ekipleri, gösterimlerden hemen sonra yapılacak olan söyleşilerde, izleyenlerin sorularını cevaplayacak.

 

Festival kapsamında "En İyi Film Ödülü"nü alan filmin yapımcısına 50.000 TL, ilk filmlere verilen "Mahmut Tali Öngören Özel Ödülü"nü kazanan filmin yönetmenine ise 10.000 TL ödül verilecek. 

 

Ön seçici kurulun değerlendirmesinden sonra belirlenen filmlerin alfabetik sırası ise şu şekilde:

 

"Babamın Kemikleri", Yönetmen: Özkan Çelik 

"Görülmüştür", Yönetmen: İ. Serhat Karaaslan 

"Güven", Yönetmen: Sefa Öztürk 

"Güvercin Hırsızları", Yönetmen: Osman Nail Doğan 

"İçerdekiler", Yönetmen: Hüseyin Karabey 

"Kardeşler", Yönetmen: Ömür Atay 

"Nebula", Yönetmen: Tarık Aktaş 

"Saf", Yönetmen: Ali Vatansever 

"Son Çıkış", Yönetmen: Ramin Matin 

"Suç Unsuru", Yönetmen: Süleyman Arda Eminçe 

"Yuva", Yönetmen: Emre Yeksan