24. Nürnberg Türk-Alman Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu!

20.03.2019 10:23
24. Nürnberg Türk-Alman Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu!

9-17 Mart 2019 tarihleri arasında, bu yıl 24.sü düzenlenen Nürnberg Türk-Alman Film Festivali'nde en iyiler, ödülleriyle buluştu!

 

Almanya’nın Nürnberg şehrinde her yıl düzenlenen Türk-Alman Film Festivali'nin bu yıl 24.sü düzenlendi. 9 gün boyunca gerçekleşen festivalde, toplamda 38 film gösterildi. Film gösterimlerinin yanında söyleşiler ve panellerin de düzenlendiği festival, Yeşilçam’ın değerli isimlerini onurlandırmayı ihmal etmedi. Usta yönetmen Margarethe von Trotta ile usta oyuncu Ediz Hun’un "Onur Ödülü" ve usta oyuncu Filiz Akın’ın “Ömür Boyu Onur Ödülü”ne layık görüldüğü festivalin son gününde, yarışma filmleri de ödüllendirildi.

 

Jüri başkanlığını usta oyuncu Kadir İnanır’ın üstlendiği yarışmada “En İyi Film” ödülü, yurt içi ve yurt dışı birçok festivalde yarışıp ödüllerle dönen, yönetmenliğini Ömür Atay’ın gerçekleştirdiği Kardeşler filminin oldu. Ödülü, filmin başarılı genç oyuncusu Yiğit Ege Yazar teslim aldı. 

 

Ödül töreninde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü, Kill me today, tomorrow I'm sick (Beni Bugün Öldür, Yarın Hasta Olacağım) filmindeki performansıyla Carlo Ljubek’e verilirken, En İyi Kadın Oyuncu ödülü ise Caner Cindoruk ve Settar Tanrıöğen ile birlikte rol aldığı İçerdekiler filmindeki performansıyla Gizem Erman Soysaldıya verildi. Soysaldı, daha önce bu filmdeki rolüyle 25. Uluslararası Adana Film Festivali’nde de "Yardımcı Rolde En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü almıştı. 

 

Festivalin diğer ödülleri ise, şu şekilde sıralandı:

 

Öngören Ödülü: "Beni Bugün Öldür, Yarın Hasta Olacağım", Yönetmenler: Joachim Schroeder ve Tobias Streck

Seyirci Ödülü: "Kumdan Yıldız", Yönetmen: Yılmaz Arslan

 

Kısa Film Kategorisi

Birincilik Ödülü: "Dikenli Tel", Yönetmen: Serdal Altun

İkincilik Ödülü: "Kaset", Yönetmen: Serkan Fakılı

Üçüncülük Ödülü: "Yakından", Yönetmen: Daniel Popat