Ümit Yesin Hayata Veda Etti

20.03.2019 12:02
Ümit Yesin Hayata Veda Etti

Usta oyuncu Ümit Yesin, geçirdiği kalp rahatsızlığı sonucu hayatını kaybetti.

 

Kariyerine onlarca tiyatro oyunu, film ve dizi sığdıran; Cennet Mahallesi, Çiçek Taksi, Yol ArkadaşımYeni Gelin, Asla Vazgeçmem ve Tatlı Kaçıklar gibi başarılı projelerden tanınan usta oyuncu Ümit Yesin, 65 yaşında hayatını kaybetti. 1 ay önce kalp kapakçığı ameliyatı geçiren Yesin, tedavi gördüğü hastanede 19 Mart Salı akşamı, hayata gözlerini yumdu.  

 

Gizli Duygular, Kurbağalar, Sığıntı, Amansız Yol, Hanımın Çiftliği, Muhsin Bey, Şaban Papucu Yarım, Körebe gibi Yeşilçam’ın sevilen filmlerinde rol almış olan Yesin için, sabah saatlerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’na bağlı olan Haldun Taner Sahnesi'nde bir tören düzenlendi. Yesin’in naaşı, Ümraniye Ihlamurkuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

 

Ümit Yesin’den duygulandıran ‘Ayşen Gruda’ paylaşımı...

 

Ümit Yesin’in son olarak sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım ise, yürekleri dağladı. Ocak ayında ölümü tüm Türkiye’yi yasa boğan usta oyuncu Ayşen Gruda ile ilgili paylaşım yapan Yesin, paylaşımının altına: “Seninle birlikte nice yollar yaptık ama bu kez sonsuzluğa yalnız gidiyorsun.. Yüreğim acıyor.. Hoşçakal arkadaşım hoşçakal Ayşenim....” notunu düşmüştü.

 

Yesin, son olarak 2017’nin yaz aylarında vizyona giren Şansımı Seveyim filminde rol almıştı. Ümit Yesin, 2019 Aralık’ta prömiyer yapan ve son aylarda ilgiyle takip edilen Çatkapı adlı bir tiyatro oyununda rol alıyordu.