Hikayeleriyle Uçsun Uçan Süpürge!

20.03.2019 14:05
Hikayeleriyle Uçsun Uçan Süpürge!

22.'si bu yıl 23-30 Mayıs 2019 tarihleri arasında düzenlenecek olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, belirlenen ödüllerini basınla paylaştı.

 

Uçan Süpürge Vakfı tarafından her yıl düzenlenen Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, bu yıl 22. kez sinemaseverleri sinema salonlarında ağırlamaya hazırlanıyor. Festival hakkında netleşen detaylar, festival vakfının ofisinde düzenlenen basın kahvaltısında basına aktarıldı. 22-30 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival yarışmasına, toplamda 1721 filmin başvurduğu duyuruldu.

 

İlk olarak 1998 yılında gerçekleştirilen festival, sinemanın görsel gücünden yararlanarak, kadının konumunu sorgulamayı; bu alanda çalışan kadınların emeğini görünür kılmayı ve kadın sinemacıları buluşturmayı amaçlıyor. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, sinemaya ve hayata farklı kadrajlar açan kadın filmlerini ve kadın yönetmenlerin sinemaya bakışını izleyiciye aktarmayı hedefliyor. 

 

"Onur Ödülü", Ayla Algan ve Sumru Yavrucuk’a verilecek!

FIBRESCI’nin dünyada jüri gönderdiği ilk kadın filmleri festivali olan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 22. yılında "Onur Ödülleri"ni usta oyuncular Ayla Algan ve Sumru Yavrucuk’a verecek. Bilge Olgaç adına verilen Başarı Ödülü ise son olarak İşe Yarar Bir Şey filmiyle festivallerden başarıyla dönen yönetmen Pelin Esmer’e ve başarılı oyuncu Meltem Cumbul’a verilecek. Festivalin her yıl verdiği bir diğer ödül olan “Tema Ödülüé ise Kadın Eserleri Kütüphanesi ile Bilgi Merkezi Vakfı’na verilecek.

 

 “Genç Cadı Ödülü” merakla bekleniyor

Festivalin her yıl bir genç kadın oyuncuya layık gördüğü “Genç Cadı Ödülü"nün bu yılki sahibi ise sır gibi saklanıyor. Üniversitelerde düzenlenen ankete göre belli olacak olan ödül, bu yıl boyunca başarılı bir performansa imza atmış genç bir kadın oyuncunun olacak! Geçtiğimiz yıllarda bu ödüle Elit İşcan, Damla Sönmez, Esme Madra, Ezgi Mola, Neslihan Atagül, Ayris Alptekin, Begüm Akkaya, Ece Yüksel, Ecem Uzun ve Öykü Karayel layık görülmüştü.

 

Festival hakkında daha fazla bilgiye festivalin web adresinden ulaşabilmeniz mümkün.