Şahsiyet Dizisinin Jeneriği, SXSW Festivali’nde Finalde!

20.03.2019 15:29

Geçtiğimiz sezon yayınlanan ve Onur Saylak’ın yönettiği “Şahsiyet” dizisinin jenerik filmi, ABD’nin en büyük film ve teknoloji festivallerinden SXSW’te finale kaldı!

 

Yapımcılığını Ay Yapım’ın üstlendiği, senaryosunu Hakan Günday’ın kaleme aldığı ve yönetmenliğini Onur Saylak’ın üstlendiği Şahsiyet geçtiğimiz yıl dijital platform Puhu TV’de 12 bölüm olarak yayınlanmıştı. Haluk Bilginer, Cansu Dere, Şebnem Bozoklu, Metin Akdülger, Hüseyin Avni Danyal ve Müjde Ar gibi iddialı isimlerin buluştuğu kadrosuyla dikkatleri çeken dizinin, aynı zamanda tema müzikleri ve jeneriği de oldukça merak uyandırmıştı. 

 

Dizinin jenerik filmi, 1987’den beri düzenlenen bir müzik, film ve interaktif festivali olan South by Southwest “SXSW” Festivali’nin “SXSW Title Design Competition” bölümünde finale kaldı. Jeneriğin yaratıcıları Ethem Cem ve Enes Özenbaş eserleriyle bu yıl gösterimi yapılacak yönetmenler arasında olacaklar. Festivalin Şahsiyet jeneriği için açtığı sayfa ise şu şekilde düzenlendi. 

 

Şahsiyet'in jenerik filmi, insan vücudu ve sinir sistemiyle açıldıktan sonra, çeşitli mekanlara ve objelere geçiş yapıyor. Dijital canlandırma ve hareketlendirme teknikleriyle yaratılan jenerik, farklı konseptleri birleştirerek akıcı bir dille izleyiciye sunuluyor.

 

Daha önce 2017’de ülkemizden, Ceylan Özgün Özçelik’in yazıp yönettiği Kaygı filmi de Kuzey Amerika prömiyerini SXSW’te yapmıştı.