Netflix Dizisi The Queen’s Gambit’in Başrolünde Anya Taylor-Joy Olacak

21.03.2019 15:31
Netflix Dizisi The Queen’s Gambit’in Başrolünde Anya Taylor-Joy Olacak

Netflix’in yeni mini dizisi, Walter Tevis’in aynı adlı romanından uyarlanan The Queen’s Gambit’in başrolünde Anya Taylor-Joy’un yer alacağı duyuruldu.


Yeni dizinin başrolünde, The Witch filminde Thomasin rolüyle yıldızı parlayan, ardından Morgan, Barry, Parçalanmış ve New Mutants filmleriyle ününü pekiştiren Anna Taylor-Joy izleyiciyle buluşacak. Aynı zamanda Netflix’in sevilen dizisi Peaky Blinders’ın 5. Sezon oyuncu kadrosunda da yer alacak olan güzel oyuncunun yeni dizisinin, ilk etapta 6 bölüm olarak planlandığı belirtildi.

 

Soğuk savaş döneminde geçen dizi, satranç dâhisi Beth Harmon’ın hikayesine odaklanıyor. 6 yaşından beri “Dünyanın En İyi Satranç Oyuncusu” olmayı hedefleyen Beth’in mücadelesinin anlatıldığı dizinin senarist, yönetmen ve yapımcı koltuğunda ise Marley ve Ben, Wolverine, Azınlık Raporu ve Anka’nın Uyanışı gibi yapımlardan aşina olduğumuz Scott Frank var. Scott Frank’e senaryo konusunda Mezarını Derin Kaz, Aşkta ve Savaşta, Kon-Tiki, Karanlığın Gölgesi ve Aşk Meleği yapımlarından tanıdığımız Allan Scott da eşlik ediyor.