Erzurum’da ‘Çevrimiçi’ Oylamalı Film Festivali Dikkat Çekti!

22.03.2019 12:56
Erzurum’da ‘Çevrimiçi’ Oylamalı Film Festivali Dikkat Çekti!

Bu yıl Erzurum’da 15.si düzenlenen “Uluslararası Kar Film Festivali” başladı. Festivalde film oylamalarının ‘çevrimiçi’ yapılması ise dikkatleri çekti!

 

Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Bölümü Dekanlığı’nca düzenlenen ve bu yıl 15.si gerçekleştirilen “Uluslararası Kar Film Festivali” başladı! 20-23 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin açılış töreni, Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapıldı.

 

Belgesel, animasyon, deneysel, kurgusal ve kamu spotu dallarında kısa filmlerin yarıştığı festivalde, film gösterimlerinin yanı sıra atölye çalışmaları ile oyuncu ve yönetmen söyleşileri gerçekleştirildi. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Naci İspir, açılışta yaptığı konuşmada, "Sinema sanatının gelişmesine, genç sinemacıların yetişmesine katkı sunmaya çalışmaktayız." dedi. İspir, verdikleri desteklerden ötürü Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerine de teşekkürlerini sundu.

 

Festivalin önemli bir özelliği ise, filmlerin oylamalarının ‘çevrimiçi’ yapılan tek festival olması. "Belgesel" dalında Emil Ali'nin "Adam", Sinan Bal'ın "Olmaz Dediler Oldu" ve Okan Yılmaz'ın "Donmuş Hayatlar" filmlerinin dereceye girdiği festivalde, "Deneysel" dalda Umut Can Yarıkan'ın "No Name" ve Feyzullah Erikli'nin "Göremiyorum" filmleri ödül almaya hak kazandı.

 

15. Uluslararası Kar Film Festivali’nin "Kurgusal" kategorisinde ise Soner Sert'in "Alarga", Sencer Torun'un "Yol Ayrımı" ve Ramazan Kılıç'ın "Penaber" filmleri en beğenilen filmler olurken, "Kamu Spotu" dalında ise Alp Özkardeş'in "Kadına Güç Ol", Aysulu Seyitbek'in "Korsan Kozmetik Ürünü Kullanma Sağlığından Olma" ve İrem Çalışkan'ın "Mobbing" adlı filmleri ödüle layık görüldü. "Animasyon" dalında ise Sercan Kule'nin "Bir Tepkisizin Hayatı" filmi ödüle layık görüldü.