Netflix'in Yeni Orijinal Türk Dizisi Atiye'nin Çekimleri Başladı

25.03.2019 13:34
Netflix'in Yeni Orijinal Türk Dizisi Atiye'nin Çekimleri Başladı

Netflix'in ilk orijinal Türk dizisi Hakan: Muhafız'ın ardından Türk yapımlarının sayısını artırmaya karar veren Netflix, Beren Saat'in başrolünde olduğu yeni dizisi Atiye'nin (The Gift) çekimlerine başladı. 


Sekiz bölümden oluşacak olan gizem-dram türündeki yeni Netflix orijinal Türk dizisi Atiye'nin yönetmen koltuğunda Ozan Açıktan oturuyor. Jason George ve Nuran Evren Sit'in senaryosunu kaleme aldığı dizide Beren Saat'e, Mehmet Günsür, Metin Akdülger, Melisa Şenolsun, Başak Köklükaya, Civan Canova ve Tim Seyfi eşlik ediyor. Şengül Boybaş'ın Dünya'nın Uyanışı romanından uyarlanan dizi; ailesi ve sevgilisi Ozan ile İstanbul'da yaşayan genç ve güzel ressam Atiye'nin, dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe'de yapılan bir keşifle hayatının değişmesini anlatıyor. 

 

Netflix Uluslararası Yapımlar Genel Müdür Yardımcısı Kelly Luegenbiehl, "Hakan: Muhafız ile İstanbul'da başlayan yolculuğumuz yeni dizimiz Atiye ile başta Göbeklitepe ve Nemrut olmak üzere, zengin Anadolu topraklarının doğal güzellikleri ile kültürel değerlini dünyayala buluşturacak. Beren Saat'in Atiye gibi güçlü bir karaktere hayat vereceği bu dizi ile Türkiye'den yeni bir hikayeyi, dünyanın dört bir yanına taşıyacağız." açıklamasıyla dizinin sevileceğine olan inancını ve heyecanını paylaştı.