Dünya Prömiyerini İstanbul Film Festivali’nde Yapacak Olan Bir Belgesel: Saz

26.03.2019 14:22
Dünya Prömiyerini İstanbul Film Festivali’nde Yapacak Olan Bir Belgesel: Saz

Yönetmen Stephan Talneau’nun bir yol belgeseli haline getirdiği Saz belgeseli, dünya prömiyerini 38. İstanbul Film Festivali kapsamında 5 Nisan 2019 Cuma akşamı gerçekleştirecek!

 

Film sektöründe 12 yıllık deneyime sahip Alman yapımcı, editör ve yönetmen Stephan Talneau’nun yönetmenliğini üstlendiği Saz belgeseli, Dünya prömiyerini ülkemizde gerçekleştirecek. Saz belgeseli, 38. İstanbul Film Festivali’nin “Musikişinas” bölümünde sinemaseverlerle ve müzik tutkunlarıyla buluşacak. Musikişinas bölümünde, dünyanın farklı bölgelerinde müzik tarihine damga vurmuş isimlerin özgün ve dikkatleri üzerlerine çekmiş öykülerini anlatan filmler bulunuyor.

 

Yapımcılığını C. Cay Wesnigk’in üstlendiği, Berlin’li müzisyen Petra Nachtmanova’nın hikayesini anlatan belgesel, saz kültürü gelişmiş nadir bir Batı Avrupalı müzisyeni olarak karşımıza çıkıyor. Nachtmanova’nın isteği; 2.000 yıl boyunca birçok kulağı bir araya getirmiş olan ‘saz’ kültürünün, asırlardır kültürlerin gönlünde nasıl yuva yaptığını öğrenmek oluyor… Nachtmanova bunu öğrenmek için, Berlin’den başlayıp yedi ülkeyi gezmeye koyuluyor ve sazın ana vatanı Horasan’a varıyor.

 

Belgeselde Nachtmanova, sazın öyküsünü Erdal Erzincan, Erkan Oğur, Gjovali Shani, Murat Ertel, Bosnalı Saz grubu “Sevdah”, Seyed Arash Shahriyari, Aşık Mübariz Aliyev, Ayşe Sewaqî ve Suat Kaya gibi müzisyenlerle birlikte keşfediyor.

 

5 Nisan Cuma akşamı saat 19.00’da Beyoğlu Sineması’nda dünya prömiyerini yapacak olan belgesel, 7 Nisan Pazar günü 16.00’da Cinemaximum Zorlu’da ve 9 Nisan Salı günü 13.30’da da Cinemaximum City’s 3’te izleyicisiyle buluşacak!