Fatih Akın’ın Yeni Sürprizi “Altın Eldiven” den Türkçe Altyazılı Fragman!

27.03.2019 17:57

Yapımcılığını, senaristliğini ve yönetmenliğini Fatih Akın'ın yaptığı “The Golden Glove” dan Türkçe Altyazılı fragman geldi!

 

Türk asıllı ve Almanya’da yaşayan başarılı yönetmen Fatih Akın’ın kariyerindeki 13. Uzun metrajlı filmi “Altın Eldiven” için geri sayım başladı. 12 Nisan’da vizyona girecek olan filmin fragmanı, geçtiğimiz aylarda yayınlanmıştı. Şimdi de filmin Türkçe altyazılı fragmanı da yayına girdi!

 

Fatih Akın, 2016 yılında “Elveda Berlin” filmiyle izleyenleri yeniden, ama farklı türdeki bir filmle selamlamıştı. Hemen ertesinde 2017 yılında da “In the Fade” yani “Paramparça” filmiyle yürekleri hem dağlamış, hem de soluksuz izlenen filnaliyle içlere su serpmişti. 

 

Akın, yeni filminde de yine ilginç bir tarza yöneliyor. Gerçekten yaşanan bir hikâyeyin romalaştırıldığı bir hikayeyi filme alan Akın’ın “Altın Eldiven” deki oyuncu kadrosunda Adam Bousdoukos, Jonas Dassler, Marc Hoseman, Margate Tiesel ve Katja Studt gibi isimler rol alıyor.

 

The Golden Glove yani Türkçe adıyla “Altın Eldiven”, 1970’li yıllarda Hamburg’un "red-light" bölgesinde dört hayat kadınını vahşice öldüren seri katil Fritz Honka’nın yaşamını anlatıyor. Honka'nın kurbanlarıyla buluştuğu barın ismi, Fatih Akın için filmin ismine de ilham kaynağı oldu. “Der Goldene Handschuh” yani yerli adıyla Altın Eldiven, Heinz Strunk'ın aynı isimli çok satan romanından uyarlandı. Dünya prömiyerini 69. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde yapan film Altın Ayı için yarışacak ana yarışma filmlerinden birisiydi.