Nicholas Hoult ve Lily Collins’in Başrollerini Paylaştığı Tolkien’den Türkçe Altyazılı Fragman

28.03.2019 10:09

Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi serilerinin efsanevi yazarı J.R.R. Tolkien'ın hayatını anlatan Tolkien filminden Türkçe altyazılı bir fragman yayınlandı.

 

Başrollerini Nicholas Hoult ile Lily Collins'in paylaştığı J.R.R. Tolkien'in yaşamını konu alan Tolkien isimli yapımın yönetmen koltuğunda ise Tom of Finland, Huysuz ve Aslanın Kalbi filmlerinden tanıdığımız Kıbrıs asıllı yönetmen Dome Karukoski oturuyor.

 

Biyografik bir dram olan film, ünlü yazarın yetim kaldığı, zor geçen çocukluk döneminden başlıyor. Yazarın hayatının ileri dönemlerine kadar ilerleyen Tolkien, I. Dünya Savaşı’nda yaşananlara da ışık tutuyor. Ayrıca dünyaca ünlü yazar J.R.R. Tolkien’in eşiyle tanışmasına va arkadaşlıklarına da yer veren film, Tolkien hayranlarına yazarı daha yakından tanıma fırsatı sunacak.

 

Senaryosunu Don’t Let Go, Anita B., Ön Cephe gibi filmlerin senaristi olarak tanıdığımız David Gleeson’un kaleme aldığı filmin türkçe altyazılı fragmanı bekleyenlerinin beğenisine sunuldu.

 

Tolkien, yurt dışında seyircisiyle 10 Mayıs 2019 tarihinde buluşacak. Tolkien'in ülkemizdeki vizyon tarihi ise 5 Temmuz 2019 olarak duyuruldu.