Akbank Kısa Film Festivali’nde Ödüller, 15. Kez Sahipleriyle Buluştu!

30.03.2019 17:52
Akbank Kısa Film Festivali’nde Ödüller, 15. Kez Sahipleriyle Buluştu!

15. Akbank Kısa Film Festivali’nde en iyiler ödüllendirildi. Ulusal Yarışma’da “En İyi Kısa Film” ödülü, Burcu Aykar’ın "Ablam" filmine gitti!

 

Bu yıl 15. si düzenlenen “Akbank Kısa Film Festivali” nde ödüller sahiplerine verildi. Festivalin yarışmasına bu yıl, ulusal ve uluslararası kategorilerinde 68 ülkeden toplamda 1.406 kısa film başvurdu. Yarışmada 9 film ödüle değer görülürken, 3 senaryo da "Forum" bölümünde ödüle değer bulundu.

 

Ulusal filmlerin yarıştığı bölümde, “En İyi Kısa Film” ödülü Burcu Aykar’ın yönetmenliğini üstlendiği “Ablam” filmine verildi. Mansiyon ödülüne değer bulunan filmler ise; Batuhan Kurt'un yönettiği “Kurbağa Avcıları” belgeseli, ”, Umut Subaşı'nın yönettiği “Sana İnanmıyorum Ama Yerçekimi Var” filmi ve Gökçe Erdem’in yönettiği “Titanyum” filmlerine verildi. Yarışmada “Seyirci Özel Ödülü”nün sahibi ise, yönetmenliğini Alican Yücesoy’un üstlendiği “Taş” filmine verildi.

 

Uluslararası filmlerin yarıştığı bölümde ise “En İyi Kısa Film” ödülü, Avustralya’dan yarışmaya katılan Charles Williams’ın yönetmenliğini üstlendiği “All These Creatures” filmine verildi. Mansiyon ödülüne değer bulunan filmler ise; Sandhya Suri’nin yönettiği “The Field” ve Diego Cespedes’in yönettiği “The Summer of Electric Lion” filmleri oldu. Bölümde ayrıca bir film “Jüri Özel Ödülü” ne değer bulundu.  Yönetmenliğini Vincent Lambe’nin üstlendiği “Detainment” adlı kısa film,  “Jüri Özel Ödülü” nü aldı.

 

Kısa filmlere destek amacıyla festival bünyesinde başlatılan “Akbank Kısa Film Forum” bölümünde ise, finale 8 senaryo kalmıştı. “En İyi Senaryo” ödülü Murat Uğurlu’nun “Tapınak” adlı projesine verilirken, “Senaryo Jüri Özel Ödülü” ise Alkım Özmen’in “Gece Babamızı Ararken” adlı senaryosuna verildi. Mansiyona değer bulunan proje ise, Enes Yurdaün’ün “4 Gün 3 Gece” adlı senaryosu oldu. 

 

Festivalin ödüle değer bulunan filmlerinden oluşan seçki, 2 Nisan–17 Mayıs  tarihlerinde üniversiteli gençlerle buluşacak. Tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan gösterimler, Türkiye genelindeki 22 ilde ve toplam 40 üniversitede gerçekleştirilecek.