Dumbo, ABD'deki Gişe Hasılatlarıyla Haftanın Zirvesinde!

01.04.2019 16:47

Ülkemizde 5 Nisan 2019’da yayına girmesi planlanan ve özellikle animasyon severlerin sabırsızlıkla beklediği Tim Burton filmi Dumbo, ABD'de hasılat rekoruna koşuyor.


Bugüne kadar hakkında yapılan reklamların tamamı “uçmak” üzerine olan film, gişe hasılatlarına göre de tabiri caizse “uçtu” diyebilir miyiz, beraber inceleyelim istedik. Oyuncuları arasında Colin Farrell, Eva Green ve Michael Keaton gibi önemli isimlerin yer aldığı Dumbo, açılış hafta sonunda ABD sinemalarında $45 milyon hasılat elde etti. Amerika başta olmak üzere başka bir çok ülkenin listesine birinci sıradan giren film, üç günde dünya genelinde ise $116 milyon gelir elde etti.

 

Açılışının yarattığı pozitif etki ve reklam çalışmalarının yoğunluğu sayesinde son birkaç haftanın en çok konuşulan filmi olan Jordan Peele'nin gerilim filmi Us filmiyse, ikinci hafta sonunda $33,6 milyon gişe hasılatı ile listelerde ikinci sırada yerini aldı. Film, on günde ABD Box Office verilerine göre $128,2 milyon hasılata ulaşmayı başardı.

 

Vizyondaki diğer filmlere göre biraz eskimiş olan ve dördüncü hafta sonunu geride bırakan Marvel filmi Captain Marvel'sa, hasılat sıralamasında $20,5 milyonla üçüncü sırada kendine yer bulurken, film dünya genelinde şimdiye kadar $990 milyon gibi bir hasılat elde etti.