Yeni Bir Sinema Deneyimi: THX Ultimate Cinema Geliyor!

02.04.2019 15:41
Yeni Bir Sinema Deneyimi: THX Ultimate Cinema Geliyor!

Star Wars serisinin yönetmeni George Lucas’ın önderliğinde yola çıkan ve izleyiciye yeni bir sinema deneyimi sunan THX Ultimate Cinema, bu yıl sinemalara geliyor! THX’in IMAX’e rakip olacağı konuşuluyor.


Salonlarda film izlemeyi sevenlere, yepyeni bir film izleme zevki sunan bir proje daha geliyor. Uzun zamandır bazı salonlarda olan, film izleyenlere büyük boyutlarda ve netlik oranı daha yüksek derecelerde film izleme deneyimi sunan IMAX’in papucu dama atılacak gibi görünüyor. Uuzun zamandır varlığı konuşulan, yeni ve güçlü bir teknolojiyi bünyesinde barındıran ‘THX Ultimate Cinema’, bu yıl içerisinde bazı sinema salonlarında takipçilerini beliyor olacak.

 

THX adını, efsanevi Star Wars filmlerinin senaristi, yapımcısı ve yönetmeni olarak tanınan George Lucas’ın ilk filmi olan ‘THX 1138’ den alıyor. Lucas bu projeyi ilk olarak,  ‘Return of the Jedi’ filminin müziklerinin, sinema salonunda en iyi şekilde algılanabilmesi için geliştirdi. Böylece THX, sinema salonlarınsa ses kalitesi açısından bir standart ve kalite sağlamıştı.

 

IMAX ve Dolby Cinema’ya rakip olacak olan THX, Sinema salonlarında film izlemeyi sevenlere çok daha iyi bir deneyim sunmayı amaçlıyor. THX’nın teknoloji sistemi 4K - HDR destekli olurken, ultra parlak çift lazer projeksiyon sistemini de bünyesinde bulunduruyor. Ayrıca her yıl THX teknolojisine özel, 30 tane film hazırlanılması planlanıyor.

 

‘THX Ultimate Cinema’ sistemi yüklenmiş ilk sinema salonu, yaz aylarında Los Angeles’taki Regency Westwood Village Theater’da hizmete girmiş olacak.