Festival Ödüllerle Sona Eriyor

14.05.2009 13:49
Festival Ödüllerle Sona Eriyor

7 Mayıs’ta başlayan 12. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali 14 Mayıs’ta sona eriyor. Kızılırmak Sineması’nda saat 19:30’da başlayacak törende Uluslararası Film Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) Ödülü ve Genç Cadı Ödülü’nü kazananlar açıklanacak.

 

12 film yarıştı
Festivalde bu sene 9 ülkeden 12 film FIPRESCI Ödülü için yarıştı. Polonya’dan Anita Piotrowska, İsveç’ten Leif Joley ve Türkiye’den Nil Kural’dan oluşan FIPRESCI Jürisi; Almanya, Amerika, Arjantin, Hindistan, Hollanda, Hong Kong, Portekiz, Rusya ve Türkiye’den katılan filmlerden birini seçecek ve ona FIPRESCI ödülü verecek. Kazanan film, törenin ardından Kızılırmak Sineması’nda ücretsiz gösterilecek.

 

FIPRESCI, 2004 yılından beri Festivale jüri göndererek, “Her Biri Ayrı Renk” bölümünde gösterilen filmlerden birine ödül veriyor. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, tüm dünyada çok prestijli kabul edilen bu ödülün verildiği tek kadın filmleri festivali olma özelliği taşıyor.

 

Genç Cadı kim olacak?
Festivalin bu seneki yeniliklerinden biri olan Genç Cadı Ödülü; genç kadın oyuncuları yüreklendirmek, onların sinema yolculuklarını destekleyerek bu alandaki üretimlerine dikkat çekmek ve Türkiye sinemasında kadınlara yönelik güçlü, olumlu kadın rollerinin yazılmasını teşvik etmek amacıyla verilecek.

 

Kapanış Töreni’nde açıklanacak ve sahibini bulacak olan bu ödül için Mayıs 2008-2009 tarihleri arasında gösterime girmiş olan Türkiye filmlerindeki kadın oyuncular değerlendirildi.

 

Geceyi Dudaktan Kalbe’nin ‘Cavidan’ı Özge Özder sunuyor
Kızılırmak Sineması’nda saat 19:30’da başlayacak töreni “Sıfır Dediğimde”, “Başka Semtin Çocukları”, “Haziran Gecesi”, “Dudaktan Kalbe” gibi film ve TV dizilerinden tanıdığımız oyuncu Özge Özder sunacak.

 

Kapanış Partisi DİB Sahne’de
Kapanış töreninin ardından rock müziğinin en önemli kadın seslerinden biri olan Özge Fışkın bir konser verecek. Konser saat 22:00’de DİB Sahne’de başlayacak.