Netflix'ten Yeni Film: Alice and Dorothy

08.04.2019 12:24
Netflix'ten Yeni Film: Alice and Dorothy

Netflix, edebiyatın en ikonik karakterlerinden olan Oz Büyücüsü'nün Dorothy'si ve Harikalar Diyarı'nın Alice'inin aralarındaki fantastik dostluğu konu alacak yeni bir film için daha önce de When Light Strikes‘i yazmış olan senarist Anna Klassen ile anlaştı. 

 

Justin Merz'in Santa Monica’da öğretmenlik yaparken ilk taslağını yazdığı orijinal senaryoda, Dorothy Gale’i, Oz’un yaklaşmakta olan yıkımını gösteren bir kabus görürken buldu. Kendisi gibi rahatsız edici, gerçeğe bu kadar yakın rüyalar görenlere yardım için görevlendirildi ve bu görev sırasında da yalnızca hayal dünyalarını değil, gerçek dünyayı da kurtarmak için tehlikeli bir maceranın tam ortasındaki gizemli kız Alice ile tanışıp arkadaş oldu. 

 

Netflix'in izlenme sayısında artış hedeflediği için, ilk yazılan senaryo üzerinde değişiklik talebinde bulunduğu da gelen haberler arasında yer alıyor. İşte bu senaryo değişikliği için de Anna Klassen ile çalışılmış.

 

Klassen, Twitter hesabında “Bir fantastik macera destanı olacak olan Dorothy ve Alice'i Netflix için yazıyorum. Kitaplarını okuyarak büyüdüğüm bu proje için çalışmak son derece eğlenceliydi. Karakterleri yeniden keşfetmek ve çocukken yaşamak istediğim dünyaları kendi kalemimle yaratmak muhteşem!” şeklinde bir paylaşım yaptı.