Ron Howard İmzalı Pavarotti Belgeselinden İlk Fragman Yayınlandı

10.04.2019 16:09

Yönetmenliğini Ron Howard’ın üstlendiği Pavarotti belgeselinin ilk fragmanı, CBS Films tarafından yayınlandı.

 

Benzer çalışmalarıyla bilinen, örneğin; 2016 yılında beyaz perde de izlediğimiz The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years belgeseli ile dikkatleri bir kez daha üstüne çeken, Oscar ödüllü yönetmen Ron Howard, bu yıl da yeni bir belgesel ile sinemaseverlerin karşısına çıkacak. “A Beautiful Mind” ve “Cinderella Man” gibi sevilen filmlerin de yönetmenliğini yapmış olan Ron Howard’ın yönettiği Pavarotti belgeselinin bu yaz sinemaseverler ile buluşması planlanıyor. Geçtiğimiz aylarda belgeselin Kuzey Amerika haklarını satın alan CBS Films şirketi, filmden ilk fragmanı yayınladı.

 

Senaryosunu Mark Monroe‘nun hazırladığı belgesel, opera dünyasının en önemli isimlerinden olan ünlü opera sanatçısı Luciano Pavarotti‘nin hayatını anlatacak. Pavarotti, opera dünyasının en tanınmış ismi olmasının yanı sıra, müzik tarihinin en başarılı isimleri arasında da yer alıyor. 

 

Pavarotti belgeselinde, sevilen müzisyenin daha önce görülmemiş görüntüleriyle performanslarına ait kayıtlarının birleştirilmesi planlanıyor. Pavarotti’nin eşi benzeri bulunamayacak sesini filmde doğru şekilde yansıtabilmek için, çekimlerde Dolby Atmos teknolojisinden faydalanıldı.

 

ABD’de 7 Haziran 2019’da gösterime girecek olan belgeselin, Türkiye’de vizyona girip girmeyeceği ise maalesef hala belirsizliğini koruyor.