Nuri Bilge Ceylan, Shangai Film Festivali’nin Jüri Başkanı Olacak!

15.04.2019 14:02
Nuri Bilge Ceylan, Shangai Film Festivali’nin Jüri Başkanı Olacak!

Nuri Bilge Ceylan, bu sene 15-24 Haziran tarihleri arasında gerçekleşeceği kesinleşen, Dünya sinemasında öneme sahip Shangai Uluslararası Film Festivali’nde (SIFF) jüri başkanı olarak görevlendirildi.

 

Bu sene 22.si düzenlenecek olan Shangai Film Festivali ve Tokyo Uluslararası Film Festivali Doğu Asya’nın en geniş çaplı iki sinema festivali olarak biliniyor. Özellikle yeni nesil sinemacılar için büyük önem taşıyan festivalde, bu sene yapılan bir açıklama ile jüri ilan edildi. 

 

Festival sorumluları tarafından yapılan resmi açıklamada Nuri Bilge Ceylan “ulusal bir hazine” olarak nitelendirilirken, Ceylan’ın sanatıyla ilgili olarak “Ceylan’ın eşsiz bir film dili var. Derin, uzun lensiyle, felsefi bakış açısıyla yaşam yolculuklarını tasvir ediyor ve izleyicilerine sessizce yaşamın gerçeklerini şiirsel kelimeler ve edebi bir yolla anlatıyor.” sözleri kullanıldı.

 

Ceylan, dünyadaki tüm sinemaseverlerin merakla beklediği, festival programı dahilinde en prestijli ödül olarak anılan "Altın Kadeh"i kazanacak filme karar verecek olan değerli jüri üyelerine başkanlık edecek.