J.J. Abrams, Carrie Fisher Sahneleri Hakkında Konuştu!

16.04.2019 11:28
J.J. Abrams, Carrie Fisher Sahneleri Hakkında Konuştu!

Son Star Wars üçlemesinin yönetmeni J.J. Abrams, birlikte çalışma şansı yakaladığı Carrie Fisher'ın ölümünün ardından, sahneleriyle ilgili duygularını anlattı. Star Wars: The Rise of Skywalker filminde Princess Leia'nın daha önceki filmlerde yayınlanmamış sahneleri kullanıldı.

 

Geçtiğimiz günlerde başlayan Star Wars Celebration etkinliği, uzun süredir bekleyişte olan Star Wars hayranları için dokuzuncu film hakkında bilgi edinebilecekleri bir ortam yarattı. Star Wars’a ait orijinal filmlerde yer alan Mark Hamill'in de bu evrende yer aldığı son film olacağı düşünülen Star Wars: The Rise of Skywalker, Carrie Fisher'ın da son Star Wars filmi olacak.

 

2017 yılında hayata gözlerini yuman Carrie Fisher’i, son olarak Star Wars: The Last Jedi filminde izlemiştik. Ancak J.J. Abrams’ın gönlü, Princess Leia karakterinin bir anda seriden çıkmasına razı gelmedi. Bu nedenle de, Carrie Fisher’a ait daha önceki filmler için çekilmiş ancak herhangi bir filmde kullanılmamış görüntüleri son filmde kullanma kararı aldı. 

 

J.J. Abrams bu konudaki düşüncelerini; "Yeni bir oyuncu seçemezsin, onu bir anda yok da edemezsin. Henüz kullanılmamış bir sürü sahneye sahip olmak, bu sahnelere bakmak ve bu sahnelerin onun hikayesini sürdürmek için bu yol olduğunu anlamak bir mucizeydi. Fikrimiz, 'Onun sahnelerinin etrafında çalışırsak ne olur?' şeklindeydi. Duygusal olarak onun burada olmaması beni her gün vurdu. Ama hala burada onunla çalışıyor olmamız çok sürreal. Sahnelerde yer alıyor, yani sahnelerde hala hayatta. En çılgın tarafı bunun nasıl bir çılgınlık olmadığı." cümleleri ile aktardı.

 

Serinin 9. filmi Star Wars: The Rise of Skywalker'ın 20 Aralık 2019 tarihinde ülkemizde vizyona girmesi planlanıyor.